Mobiele abonnementen Vodafone voorlopig niet duurder
Wouter Nijsen

De mobiele provider is nog niet van plan om de prijzen van zijn mobiele diensten te verhogen, meldt directeur Rob Shuter in een interview. Shuter geeft daarnaast toe dat Vodafones mobiele abonnementen in Nederland duurder zijn dan gemiddeld in Europa.

Prijsverhogingen voor de mobiele abonnementen van Vodafone zijn momenteel ‘geen logische optie’, omdat de markt erg competitief is en prijzen de afgelopen jaren juist iets omlaag gaan in Europa, vertelt Vodafone-directeur Rob Shuter in een interview met NUtech. Daarnaast weet de groei van mobiel internet de mobiele omzet die wordt misgelopen door het afgenomen sms-gebruik niet goed te maken.

In hoeverre deze claim waar is, is echter de vraag. Tweakers berichtte medio april nog dat de inkomsten uit mobiel internet met maar liefst 500 miljoen euro zijn gestegen tussen 2010 en 2012. Terwijl de inkomsten uit sms in die periode met slechts 240 miljoen zijn gedaald, zo meldde marktautoriteit ACM althans.

Geen overstap naar onbeperkt internet

Vodafone iPhone Red-abonnementen met onbeperkt bellen en sms’en starten momenteel vanaf 49 euro per maand. Vodafone is niet van plan om klanten hierbij standaard onbeperkt internet te bieden, zoals met bellen en sms gebeurt in Vodafone iPhone Red abonnementen.

Volgens Shuter zou daar te veel misbruik van worden gemaakt. “De grootste gebruiker van onze ongelimiteerde dataplannen gebruikte 300 GB per maand. We hadden een gekke situatie waarbij 20 procent van het netwerk gebruikt werd door mensen die ‘misbruik’ maakten van mobiel internet.  Het zorgde voor enorme druk op het netwerk en een mobiel dataplan is echt niet voor 300 GB per maand bedoeld.”

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.