Apple ziet telefoons als belangrijk platform voor ontwikkeling AI

De nieuwe iPhones van Apple gebruiken kunstmatige intelligentie in de A11-chip. Apple-topman Jeff Williams noemt het mobiele platform heel belangrijk voor de ontwikkeling van AI.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Mobiel platform belangrijk voor AI

Williams sprak tijdens een bijeenkomst van de Taiwanese chipmaker TSMC, dat dertig jaar bestaat. “We zien het framework dat we nu hebben als een belangrijk deel van de toekomst”, zei hij, verwijzend naar de neurale systemen in de iPhone en Apple Watch. “Hiermee kunnen ontwikkelaars apps ontwikkelen die de technologie verder helpen.”

TSMC is sinds de iPhone 4 (2010) verantwoordelijk voor het maken van de A-chips in iPhones en iPads. In de iPhone X, die later deze week te bestellen is, zorgt de A11-chip ervoor dat onder meer Face ID werkt. Deze gezichtsherkenning maakt gebruik van de camera en verschillende sensoren en scanners om mensen te herkennen.

Lees ook: 7 dingen die je moet weten over Face ID

De benodigde informatie om gebruikers te herkennen, vindt plaats op het toestel zelf. Williams stelt dat dit soort technologische innovatie het leven zal verbeteren, zonder daarbij privacy of veiligheid op te geven. “We zijn op een punt dat dataverwerking op het toestel zelf, samen met de potentie van AI, de wereld kan gaan veranderen.”

iphone

Kunstmatige intelligentie in de zorg

Apple heeft grote plannen voor kunstmatige intelligentie in de gezondheidszorg. “We kunnen de zorg dan revolutioneren met onze technologie”, zei Williams. “De industrie is klaar voor verandering. Met verwerking op het toestel of via de cloud en via machine learning en kunstmatige intelligentie kunnen we de gezondheidszorg significant verbeteren.” Specifieke voorbeelden van plannen gaf de topman overigens niet.

iPhone X bestellen

De iPhone X los bestellen kan vanaf vrijdag. Een week later, op 3 november wordt het toestel daadwerkelijk uitgebracht. Daarnaast komt de iPhone X met abonnement beschikbaar. Aanvankelijk zullen er waarschijnlijk niet genoeg toestellen beschikbaar zijn om aan de vraag te voldoen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.