Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Apple mixed-reality headset uitgesteld: even geduld nog

Piet-Jan Lentjes
5 december 2022, 16:07
2 min leestijd
Apple mixed-reality headset uitgesteld: even geduld nog

Apple’s mixed-reality headset is uitgesteld. De speciale headset zal volgens geruchten pas in de tweede helft van 2023 verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

Apple mixed-reality headset uitgesteld

Volgens eerdere geruchten zou Apple de mixed-reality bril ergens in de eerste helft van 2023 introduceren. Daar lijkt toch een kink in de kabel te zijn gekomen, want betrouwbare Apple-kenner Ming-Chi Kuo zegt dat de headset nu pas in de tweede helft van 2023 gaat komen.

Apple AR-bril assistent

Kuo is niet zeker of de headset daardoor nog in januari aangekondigd gaat worden, omdat het volgens de Apple-kenner niet verstandig is om te lang te wachten tussen een aankondiging en release. Volgens de Kuo zou dan de WWDC 2023 in juni het perfecte moment zijn om de mixed reality-headset aan te introduceren.

Volgens Kuo is de headset van Apple een behoorlijk duur niche-product. Hij denkt dat Apple minder dan 500.000 headsets in 2023 gaat leveren.

Hardware en prijs mixed-reality headset

De prijs van de AR/VR-headset is volgens Kuo ook al bekend. Hij gaat namelijk zo’n 2000 euro kosten. Kuo ging zelfs verder en zei ook dat Apple een goedkopere versie in de planning heeft. Deze headset moet dan ergens begin 2025 verschijnen.

Verder beschikt de headset volgens alle geruchten over een rekenkracht die vergelijkbaar is met die van de M1-processor van de MacBook Air. Het switchen tussen VR en AR zou daardoor naadloos moeten verlopen.

Daarnaast heeft Apple volgens Bloomberg nu ook een naam aan het besturingssysteem van de mixed-reality headset gegeven: xrOS. Betrouwbare Apple-kenner Mark Gurman zegt dat de ‘xr’ in xrOS staat voor ‘extended reality’. Volgens eerdere geruchten was de naam van het besturingssysteem ‘realityOS’, wat bleek uit meerdere verwijzingen in de broncode.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu