Ming-Chi Kuo, de belangrijkste bron van Apple-geruchten, stopt ermee

Lars Paijmans
30 april 2018, 11:14
2 min leestijd
Ming-Chi Kuo, de belangrijkste bron van Apple-geruchten, stopt ermee

Misschien ken je Ming-Chi Kuo niet, maar dankzij zijn bronnen bij Apple lekte er ruim zes jaar lang belangrijke info uit. Vandaag zet hij een punt achter zijn carrière als de bekendste en invloedrijkste Apple-analist ter wereld.

Ming-Chi Kuo stopt als Apple-analist

Als de naam Ming-Chi Kuo je niets zegt, nemen we je dat niet kwalijk. De Chinese analist laat nauwelijks iets van zich horen online, maar wordt bijna wekelijks geciteerd door zo’n beetje iedere Apple-site ter wereld. Dat is niet voor niks, want in de zesenhalf jaar dat hij bij KGI Securities werkte als analist, heeft hij tal van nieuwe info ontdekt over onaangekondigde Apple-producten.

Ming-Chi Kuo

Alle onderstaande verhalen zijn dankzij de berichtgeving van Kuo aan het licht gekomen, ruim voordat Apple het zelf aankondigde:

Kuo heeft bovenstaande nieuwtjes te danken aan een aantal zeer goed geïnformeerde bronnen. Deze anonieme insiders gaven Apple-liefhebbers jarenlang een voorproefje van alles waar het bedrijf aan werkt of gewerkt heeft. Zo deelde hij dit jaar nog dat Apple aan een lcd-iPhone werkt met een 6,1 inch-display met het design van de iPhone X. Ook stelde hij dat de Apple Watch dit najaar voor het eerst een nieuw design krijgt.

Door het wegvallen van Kuo zal het een stuk lastiger worden om deze informatie te krijgen. De reden van Kuo’s vertrek is niet duidelijk, al zou hij iets anders gaan doen dat niet met Apple te maken heeft, zo schrijft Bloomberg.

Misschien heeft het iets te maken met de interne memo van Apple, waarin het bedrijf benadrukt dat het lekken van informatie ernstige gevolgen kan hebben. Hoe dan ook; zonder Kuo is Apple er weer een stuk geheimzinniger en onvoorspelbaarder op geworden.

Bron: Mark Gurman
Bron afbeelding: Digitimes
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen