Minecraft: Pocket Edition krijgt eigen marktplaats

Erwin Vogelaar
10 april 2017, 20:44
2 min leestijd
Minecraft: Pocket Edition krijgt eigen marktplaats

Het populaire Minecraft: Pocket Edition krijgt een Minecraft Marketplace, waar allerlei extra content te kopen zal zijn. Gelukkigen kunnen daar zelfs geld verdienen door hun eigen creaties te verkopen.

Minecraft Marketplace

Microsoft heeft een nieuwe manier bedacht om geld te verdienen aan Minecraft. Later deze lente wordt er een Minecraft Marketplace aan de game toegevoegd. Hier is het mogelijk om allerlei extra content voor de game te kopen, gemaakt door andere spelers. Denk hierbij aan texture packs, minigames en maps. Koop je hier iets van? Dan krijgt Apple een deel van de opbrengst, neemt Microsoft ook een beetje en gaat de rest (het merendeel volgens Microsoft) naar de maker.

minecraft marketplace

Ouders zullen angstig naar deze aankondiging kijken. Minecraft: Pocket Edition is voornamelijk populair onder kinderen en met deze winkel hebben die een nieuwe plek om eindeloos geld uit te geven. Microsoft selecteert zelf de spelers die een plekje als verkoper in de winkel krijgen. Dus van de grote aantallen spelers, zal maar een klein deel zijn dat daadwerkelijk de kans krijgt om geld te verdienen aan de game. Voor de rest is de winkel dus puur een plek om geld uit te geven.

Als de marktplaats beschikbaar is zul je niet met gewoon geld kunnen betalen. Je moet eerst nieuwe Minecraft Coins kopen. Die zijn in verschillende setjes beschikbaar. Zo koop je een stapeltje muntjes voor twee euro, maar kun je ook direct een flinke stapel voor tien euro krijgen. Bij de lancering van de Minecraft Marketplace kun je content kopen van enkele bekende namen uit de Minecraft-community. In theorie kun je de aankopen synchroniseren via Xbox Live, zodat je ze ook via Minecraft op de pc of de Xbox One kunt bereiken. Dit moet Microsoft eerst echter nog werkend krijgen. Android-gebruikers kunnen de marktplaats vanaf half april testen.

Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's