Minecraft komt naar de App Store
Redactie

Binnenkort zal er wéér een enorm populair spel naar de App Store komen. Dit keer heeft de ontwikkelaar van Minecraft laten weten dat zijn game naar de iOS- en Android-toestellen komt. Minecraft bestaat al enige tijd voor Windows- en Mac-computers. Deze software is inmiddels al ruim een miljoen keer verkocht.

Zelf de wereld maken

Minecraft is een spel waarbij de speler zelf een wereld kan maken. Om bouwwerken te produceren, moet je eerst de benodigde stoffen verzamelen. Deze stoffen kan je opgraven, opduiken en zoeken in de omgeving waar je in start. Vervolgens kan je online je wereld delen met anderen.

Met het geld dat de ontwikkelaar heeft verdiend met de verkoop van de game, heeft hij een eigen bedrijf opgericht. Hij heeft gelijk iemand aangenomen die verstand heeft van mobiele applicaties. Deze persoon zal de game gaan omzetten naar applicaties.

De mobiele applicaties van Minecraft zullen niet de desktop-game kunnen vervangen. Er worden namelijk verschillende functies uit het spel verwijderd. Het is volgens de ontwikkelaar niet mogelijk om met het touchscreen van de iPhone alles te doen wat op een computer mogelijk is. Alleen de essentiële onderdelen van de populaire game zullen dus aan de applicatie worden toegevoegd.

Het is nog niet bekend wanneer Minecraft in de App Store zal verschijnen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

  • Onzin. als dit zoo zou zijn is dit gewoon zonde. het zou laggen als de tering. ect.ect. want het vraagt nogal wat (minecraft) dus ik denk niet het spel. maar mischien een skin editor. en niet minecraft het spel zelf. anders is het toch niet leuk je lagt toch als de gekst. of notch zou iets moeten verzinnen om het spel klijner te maken en minder geheugen te vragen.

  • Roshan

    Dat zou wel erg cool zijn want ik ga naar Spanje en wil daar ook minecraften

  • Joop

    ja klopt er is een soort van classic versie gekomen van mincraft , hoe je hem ook online op internet kan spellen , en hij staat onder de naam EDEN in de AppStore , simpel maar wel lache , het blijft natuurlijk een mobiel en zal nooit minecraft kunnen draaien of iets daarvan