Minecraft Earth: 5 dingen die je moet weten over de volgende AR-hype
Lars Paymans

Microsoft gaat er werk van maken om de grote volgende hype op het gebied van augmented reality te maken met Minecraft Earth. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

1. Deel je bouwwerken in de echte wereld

Aan ambities geen gebrek bij Microsoft: met Minecraft Earth willen ze de digitale bouwwerken die je al zo vaak in de Minecraft-spelwereld hebt gebouwd naar de echte wereld brengen. Dat betekent dat als jij in een park een digitaal bouwwerk neerzet, andere spelers die in dat park Minecraft Earth spelen ook jouw creatie zien. Op die manier wil Microsoft een gigantische spelwereld maken, die alle spelers met elkaar delen via het scherm van hun smartphone.

Minecraft Earth

2. Minecraft zoals je het kent, maar dan anders

De ontwikkelaars van Minecraft Earth hebben goed gekeken hoe ze de bekende gameplay van Minecraft aan konden passen voor dit nieuwe spel. Zo zullen fanatieke spelers tal van bekende monsters en dieren tegenkomen. En als jij weet hoe je een Redstone-schakelaar bouwt in Minecraft, dan weet je ook hoe dit in Earth werkt.

Maar er zijn ook genoeg veranderingen. Zo zul je op pad moeten om spullen te verzamelen bij zogenaamde Tapables. Dit zijn kleine blokjes die her en der verspreid liggen, net zoals de Pokestops in Pokémon GO. Op deze manier is de hele aardbol bedekt met virtuele Minecraft-blokjes. Deze passen zich aan op je omgeving. Zo kun je vissen vangen in een meer en hout hakken voor je bouwwerk in een park of bos.

3. Bouwen en op avontuur gaan

Natuurlijk speelt het bouwen van zelfbedachte bouwwerken een centrale rol in Minecraft Earth, maar er is meer te doen. Zo nu en dan verschijnt er een avontuur, dat je samen met andere spelers kunt beleven. Hier vecht je tegen monsters, breek je gebouwen af of blokkeer je andere spelers. Alle spullen die je verzamelt, worden gedeeld met de andere deelnemers. Als al je hartjes op zijn, verlies je alles wat je op dat moment bij je hebt.

4. Ga levels omhoog en krijg steeds meer spullen

Hoe meer je Earth speelt, hoe hoger je level wordt. Voor ieder level krijg je een kleine beloning, zoals een nieuwe soort grondstoffen of andere uitrusting. Op die manier word je steeds beter of krijg je nieuwe middelen om een bouwwerk neer te zetten. Ook verzamel je muntjes waar je spullen mee kunt aanschaffen.

Minecraft Earth

5. Verschijnt deze zomer als beta op iOS

De eerste spelers kunnen deze zomer aan de slag met een gesloten bèta van Minecraft Earth. Hoeveel spelers hier aan deel kunnen nemen, is nog onduidelijk. Het zou nog om een vroege versie gaan, dus reken er maar op dat het nog maanden duurt tot iedereen zijn voortuin kan volbouwen met digitale blokjes. Zodra we meer weten over wanneer de game ook naar Nederland komt, lees je het uiteraard op iPhoned.

Ben je in de tussentijd op zoek naar meer games? Check dan ons maandelijkse overzicht waarin we de beste iOS-games van het moment op een rijtje zetten.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.