Minder Samsung chips voor Apple’s iPhone
Redactie

Apple zal zich de komende tijd toeleggen op het gebruik van chips van andere fabrikanten dan Samsung voor onder meer de iPhone. Apple wil daarmee een minder afhankelijke positie ten opzichte van Samsung creëren.

Samsung chips voor iPhones

Op dit moment maakt Samsung nog altijd grote aantallen chips voor de iPhones en ook de voor iPads van Apple. De relatie tussen deze smartphone- en tabletproducenten is echter al lange tijd verre van goed te noemen. De vele rechtszaken over vermeende schending van patentrechten heeft aan de basis gelegen voor de slechte verstandhouding tussen beide bedrijven.

20 nanometer chips

Op het moment dat Apple meer 20 nanometer chips gaat gebruiken in plaats van 32 nanometer chips, zal er naar andere fabrikanten worden uitgekeken. Het heeft er schijn van dat Apple onder meer contact zal opnemen met het bedrijf TSMC in Taiwan om exclusief de 20 nanometer chips te maken. De contractuele verplichtingen tussen Apple en Samsung zullen nog worden nagekomen, maar de relatie is zo verslechterd dat de iPhone producent daarna veranderingen wil doorvoeren,

Overigens zal het nog enige tijd duren voordat de chips van TSMC voor Apple geproduceerd zullen worden. Verwacht wordt dat pas tegen het einde van 2013 er een start met de productie zal worden gemaakt. Een ontwerper van chips die bij Samsung werkte heeft trouwens onlangs de overstap gemaakt naar Apple. Bovenstaande informatie is afkomstig van Cnet en MacRumors.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.