De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

‘Apple schroeft bestellingen iPhones bij leveranciers terug’

Redactie
6 januari 2016, 11:00
1 min leestijd
‘Apple schroeft bestellingen iPhones bij leveranciers terug’

Het lijkt erop dat de verwachting van analisten dat de iPhone-verkoop dit jaar terugloopt uitkomt. Apple zou veel minder iPhones hebben besteld bij zijn toeleveranciers.

Lees verder na de advertentie.

Minder iPhones besteld

De Wall Street Journal baseert zich voor dit gerucht op een subsidie die iPhone-fabriek Foxconn heeft gekregen van de gemeente Zhengzhou, de thuisbasis van de fabriek. De fabrikant kampte in november en december met overcapaciteit en stuurde zelfs werknemers eerder met vakantie voor Chinees nieuwjaar (in februari) in een periode die normaal gekenmerkt wordt door topdrukte.

minder iphones

De subsidie van twaalf miljoen dollar is volgens de website bedoeld om de werkeloosheid onder de beroepsbevolking niet verder te laten oplopen. Met de subsidie moeten ontslagen onder de 200.000 werknemers zo veel mogelijk worden voorkomen. De fabrikant en Apple zelf weigeren te reageren op de geruchten, hoewel ingewijden laten weten dat Apple zelf ook zijn voorspellingen met zo’n 30 procent heeft bijgesteld.

Bij de start van de verkoop van de iPhone 6S en 6S Plus waarschuwden analisten al dat de nieuwe iPhone te weinig vernieuwingen in huis had om net zo goed te verkopen als zijn voorganger. Dat zou betekenen dat Apple voor het eerst sinds de start van de verkoop van de iPhone een daling zal zien in de verkoopcijfers. De daling heeft onder meer te maken met hogere prijzen en een verzadigde markt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu