‘Ontwikkelaars maken minder apps voor de Apple Watch’

Erwin Vogelaar
30 mei 2016, 18:28
2 min leestijd
‘Ontwikkelaars maken minder apps voor de Apple Watch’

Ontwikkelaars maken maar weinig apps voor de Apple Watch. Hoewel het horloge het niet onverdienstelijk doet, wachten app-makers mogelijk op de volgende versie van de wearable met meer functies.

Lees verder na de advertentie.

Minder Apple Watch-apps

Hoewel de Apple Watch het redelijk doet, hebben app-makers nog niet zoveel interesse in het maken van apps voor de wearable. Dit stelt Tim Anglade tegenover Business Insider. Anglade is zelf app-maker en tevens beheerder van mobile database Realm. Deze database wordt door ongeveer 10000 app-makers gebruikt in zo’n 1 miljard apps. Hierdoor heeft Realm een redelijk beeld van voor welke apparaten ontwikkelaars nu graag apps maken. Hoe zit het met de Apple Watch? Dat valt in 2016 vies tegen.

minder apple watch-apps

Zeker vergeleken met iOS worden er maar weinig watchOS-apps gemaakt. “Voor elke 1000 nieuwe iOS-apps die er gemaakt worden, zijn er 10 tvOS-apps en misschien één Watch-app”, stelt Anglade. Toen de Apple Watch net gelanceerd werd, gingen ontwikkelaars uiteraard direct aan de slag om als één van de eersten aanwezig te zijn op Apples nieuwe platform. Het duurde echter een tijdje tot consumenten ook warm liepen voor dit platform. Toen hadden ontwikkelaars het al opgegeven, omdat er geen geld in het maken van apps voor watchOS zat.

Wellicht verandert er het nodige met de volgende versie van de Apple Watch, die mogelijk tijdens WWDC komende maand wordt onthuld. Een belangrijke nieuwe functie voor het horloge zou zijn dat de wearable onafhankelijk apps kan draaien, dus zonder verbinding met de iPhone. Hierdoor kun je op pad met de Apple Watch, terwijl je de iPhone een keertje thuislaat. Daarnaast zouden app-makers graag betere toegang tot de sensoren van de wearable en een langere accuduur willen. Volgens de geruchten is de Apple Watch 2 ook 40 procent dunner dan de eerste versie, dus die langere accuduur kunnen we waarschijnlijk op onze buik schrijven.

Lees het laatste nieuws over Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen