Een miljard WhatsApp-gebruikers: dit is de volgende stap

Rutger Otto
2 februari 2016, 9:04
2 min leestijd
Een miljard WhatsApp-gebruikers: dit is de volgende stap

De investering van Facebook-ceo Mark Zuckerberg betaalt zich uit: chatdienst WhatsApp heeft wereldwijd 1 miljard gebruikers. Hoe verder?

Lees verder na de advertentie.

1 miljard WhatsApp-gebruikers

Het was een waanzinnige deal in 2014, toen Facebook 22 miljard dollar betaalde voor de overname van WhatsApp. Het idee was dat WhatsApp één van de meest gebruikte chatdiensten zou gaan worden, wat het toen overigens al was. Bij de overname had WhatsApp 450 miljoen gebruikers die maandelijks actief waren, nu is dat aantal dus ruim verdubbeld. Dat meldt WhatsApp zelf op zijn blog.

Het is een enorm aantal: 1 miljard gebruikers. Dat betekent dat bijna één op de zeven mensen op aarde van WhatsApp gebruikmaakt. Maar wat is de volgende stap van de chat-app? Het antwoord op die vraag lijkt simpel: een verdienmodel.

whatsapp

Verdienmodel

WhatsApp heeft recent zijn abonnementskosten opgeheven. Sommige gebruikers moesten jaarlijks 89 cent betalen om van de app gebruik te maken, maar bij velen werd het bedrag al kwijtgescholden. Toch zoekt Facebook naar een verdienmodel voor WhatsApp, want het bedrijf wil natuurlijk geld verdienen met zo’n populaire app. Oprichter Jan Koum heeft in elk geval gezegd dat er geen advertenties komen.

Mark Zuckerberg zei dat hij pas wilde verdienen aan WhatsApp als de dienst meer dan een miljard gebruikers zou hebben. Wat nu precies het plan is, is onduidelijk. De app zou zich meer willen richten op bedrijven die in contact willen komen met klanten, mogelijk ligt daar het verdienmodel.

En nu?

In een reactie op Facebook feliciteert Mark Zuckerberg het WhatsApp-team met de mijlpaal. WhatsApp zelf schrijft dat zijn missie nooit is veranderd: “WhatsApp begon als een simpel idee: het mogelijk maken dat iedereen in verbinding kon blijven met familie en vrienden overal ter wereld, zonder kosten of gimmicks die in de weg staan.” In het blog staat dat het team blijft werken om WhatsApp sneller, betrouwbaarder en simpeler te maken. “Maar nu moeten we weer aan de slag, want er zijn nog 6 miljard mensen zonder WhatsApp.”

Lees meer over WhatsApp

Bron: WhatsApp
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu