Record voor YouTube: dagelijks ruim een miljard uur aan video’s bekeken

Rutger Otto
28 februari 2017, 12:39
2 min leestijd
Record voor YouTube: dagelijks ruim een miljard uur aan video’s bekeken

Een nieuwe mijlpaal voor YouTube. Elke dag kijken alle YouTube-gebruikers samen voor een miljard uur aan video’s via de dienst.

Lees verder na de advertentie.

Miljard uur op YouTube

Dat heeft YouTube zelf bekendgemaakt in een blogpost. Dat gebruikers samen dagelijks voor een miljard uur aan filmpjes kijken, is enorm. De videodienst is daarmee de afgelopen jaren flink gegroeid. In 2014 werd nog 300 miljoen uur per dag naar YouTube-video’s gekeken en in 2015 was dat 500 miljoen. Sindsdien is het aantal dus verdubbeld.

Als je je niet meteen een voorstelling kunt maken bij een miljard uur, dan zet YouTube het even in perspectief. “Als je een miljard uur naar YouTube zou kijken, zou je er meer dan 100.000 jaar over doen”, staat op het blog. “100.000 jaar geleden maakten onze voorvaderen gereedschap van stenen en liepen er mammoeten rond op de aarde. Als je 100.000 jaar met de snelheid van het licht zou reizen, kun je van de ene kant van de Melkweg naar de andere (zonder een dag ouder te worden.”

YouTube doorspoelen

YouTube bedankt gebruikers

YouTube kijkt niet naar het aantal views wat een video krijgt, maar naar het aantal minuten/uren dat mensen er naar kijken. “Dat is zo geweldig aan deze mijlpaal”, schrijft YouTube-hoofd Christos Goodrow. “Mensen van over de hele wereld brengen elke dat miljard uur door omdat ze nieuwsgierig zijn, nieuwe muziek ontdekken, het nieuws willen volgen en in verbinding willen staan met hun favoriete personen.”

Terugspoelen in de app

De videodienst van Google blijft updates uitrollen om de apps en website te verbeteren. Eerder deze maand kwam er een nieuwe versie waarmee terug- en vooruitspoelen op YouTube een stuk gemakkelijker werd. Door twee keer op de rechterhelft van de video in de iOS-app te tikken, ga je tien seconden vooruit. Doe je hetzelfde aan de linkerzijde van het scherm, dan spoel je tien seconden terug.

Lees het laatste nieuws over YouTube

Bron: YouTube
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen