Mijlpaal voor Facebook: dagelijks ruim een miljard mobiele gebruikers

Rutger Otto
3 november 2016, 9:10
2 min leestijd
Mijlpaal voor Facebook: dagelijks ruim een miljard mobiele gebruikers

Facebook heeft zijn kwartaalcijfers gepresenteerd en het gaat heel goed met het sociale platform. Meer gebruikers en meer winst.

Lees verder na de advertentie.

Elke dag miljard Facebook-gebruikers

Dagelijks loggen er 1,055 miljard gebruikers via hun mobiele toestel in op Facebook, maakte het bedrijf woensdagavond bekend. Dat is een mijlpaal voor Facebook, omdat dat aantal voor het eerst boven het miljard ligt. In totaal ligt het aantal dagelijkse actieve leden op 1,18 miljard, maandelijks zijn dat er 1,8 miljard. Dat is 16 procent meer dan een jaar eerder. Facebook mocht de afgelopen drie maanden 80 miljoen nieuwe gebruikers verwelkomen.

Het sociale netwerk van Mark Zuckerberg heeft goede zaken gedaan. Tijdens het afgelopen kwartaal steeg de winst van het bedrijf naar 2,4 miljard dollar (2,2 miljard euro). Dat was een jaar geleden nog 896 miljoen dollar (807 miljoen euro). Facebook deed het ook beter dan het tweede kwartaal van het jaar, toen het bedrijf 2 miljard dollar winst maakte. In totaal steeg de omzet de afgelopen maanden naar 7 miljard dollar (6,3 miljard euro). Daarmee stijgt de omzet 56 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

facebook camera

Advertenties

Facebook verdient het meest aan mobiele advertenties. Ongeveer 84 procent van alle advertentie-inkomsten kwamen binnen via mobiel. De advertentie-inkomsten stegen in totaal naar 6,8 miljard dollar. Toch waarschuwt financieel directeur Dave Wehner dat de advertentiegroei in de toekomst zal dalen. Volgens het bedrijf kan Facebook binnenkort niet meer advertenties op de tijdlijn van gebruikers plaatsen dan het al doet.

Filters en maskers

De laatste tijd is video een belangrijker onderdeel geworden van Facebook. Met name Facebook Live doet het goed. Eind oktober begon Facebook met het testen van een nieuwe camerafunctie die mogelijk ook in livestreams terug kan komen. Met de test voegt Facebook nieuwe filters en gezichtsmaskers toe aan de camera, die wel wat lijken op die van Snapchat en Prisma. Wanneer de functie officieel in de Facebook-app verschijnt, is nog niet bekend.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: Facebook
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen