Mijlpaal: 150.000 applicaties in de App Store

Redactie
13 februari 2010, 16:01
1 min leestijd
Mijlpaal: 150.000 applicaties in de App Store

Het gaat een week vol mijlpalen worden. Gisteren schreven we bijvoorbeeld al over de komende ’10 miljard muziek-downloads’-mijlpaal. Volgens de website ‘Appshopper.com’ staan er op dit moment meer dan 150.000 applicaties in de App Store. De mijlpaal is nog niet officieel door Apple aan de pers gemeld, maar waarschijnlijk wachten ze op de mijlpaal van 250.000 applicaties.

Lees verder na de advertentie.

AppShopper

Op de website AppShopper.com staat rechts een teller. Deze teller geeft het aantal applicaties in de Amerikaanse App Store aan. Deze teller klopt precies, want de applicaties die Apple heeft verwijderd worden van het getal afgehaald.

Het werkelijke aantal applicaties ligt waarschijnlijk iets hoger dan de teller weergeeft. Sommige ontwikkelaars brengen namelijk alleen applicaties uit in bepaalde landen. Een voorbeeld hiervan is de applicatie ‘uitzending gemist’. Deze applicatie is niet te vinden in de Amerikaanse App Store, en wordt dus ook niet meegeteld door AppShopper.

De groei van de App Store

Sinds de lancering van de App Store is de App Store niet meer gestopt met groeien. Ongeveer een jaar geleden, 17 januari 2009, meldden we de mijlpaal van 15.000 applicaties. In een jaar hebben de ontwikkelaars dus meer dan 135.000 applicaties in de App Store geplaatst.

Bron: AppShopper

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen