Nintendo’s eerste iOS-game draait om contact met vrienden

Rutger Otto
29 oktober 2015, 8:55
2 min leestijd
Nintendo’s eerste iOS-game draait om contact met vrienden

Op Mario, Link of Donkey Kong op de iPhone moet je nog even wachten. De eerste iOS-game van Nintendo heet Miitomo en lijkt op een sociaal netwerk.

Lees verder na de advertentie.

Eerste Nintendo-game op de smartphone

miitomo

Er werd reikhalzend uitgekeken naar de eerste Nintendo-game op de smartphone en nu weten we wat het ongeveer gaat worden. Miitomo werd tijdens een presentatie voor investeerders door Nintendo uit de doeken gedaan, schrijft The Wall Street Journal. Het is de eerste van vijf spellen die het Japanse speelgoedbedrijf voor de smartphone uitbrengt.

Het woord Miitomo bestaat uit twee delen. Mii staat voor de poppetjes waarmee je in het spel speelt. Deze zijn onder meer bekend van de Nintendo-console Wii U. Van de poppetjes kun je zelf het uiterlijk bepalen om ze op jou te laten lijken – of helemaal niet. ‘Tomo’ is afgeleid van het Japanse woord tomodachi, wat vriend betekent.

Wat is Miitomo?

Miitomo wordt een freemium game. Je kunt hem gratis spelen, maar er zijn dus ook bepaalde dingen die je kunt kopen. Het is echter nog niet bekend wat, maar het ligt voor de hand dat dat items zijn om je Mii bijvoorbeeld mee aan te kleden. Hoewel er nog weinig meer bekend is over Miitomo, lijkt het meer een communicatie-app dan een game te worden, waarmee je met vrienden kunt ‘afspreken’. Volgens Nintendo zal de app mensen aanmoedigen om meer open over zichzelf te spreken tegen anderen.

Aanvankelijk was het plan dat de eerste Nintendo-game voor iOS nog in 2015 zou uitkomen, maar Miitomo is uitgesteld naar maart 2016. Na Miitomo volgen nog minstens vier anderen games in de komende twee jaar. Daarvoor zal wel uit de belangrijkste Nintendo-personages geput worden. Waarschijnlijk zullen niet al deze games gratis te downloaden zijn. Dat Nintendo ook spellen voor mobiele telefoons gaat uitbrengen, werd bekend in maart van dit jaar. Voor de ontwikkeling van de apps ging het Japanse bedrijf een samenwerking aan met de mobiele app-ontwikkelaar DeNa.

Lees meer over apps

Via: WSJ
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu