Microsoft’s iPhone killer
Redactie

De specificaties rond Microsoft’s iPhone killer hebben gisteren het licht gezien. Zo beweert Mary Jo Foley, een persoon die Microsoft nauwlettend volgt, dat de Windows Mobile 7 Chassis 1 een baseline zet voor hardware die de bestaande iPhone zou overstijgen.

 

Het systeem zou ofwel een NVIDIA Tegra, één van Qualcomm 8000-series, of een Texas Instruments 3430 processor omvatten, met ten minste 256MB ramgeheugen en een 800×480 of groter scherm. Bovendien zou het nieuw toestel ook vele zaken bevatten die reeds huidig beschikkend zijn/voorspeld zijn voor de nieuwe iPhone: multi-touch input, een accelerometer, een elektronisch kompas, een lichtsensor, een 3-megapixel camera of beter en GPS. De toestellen worden voorlopig verwacht rond april 2010, maar dit kan aldus niet met zekerheid worden bevestigd. Ik vrees dat de iPhone zijn grootste intro heeft gekend en Microsoft wel eens een groot aantal verloren consumenten kan terughalen met dit toestel.

<br />

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Jemo

  Ik denk dat je gelijk hebt. Vooral met die slechte service van Apple op het moment, dat gebitch over garantie. Ik ben iig klaar met Apple.

 • P5ycH0

  Jemo, vertel. Wat is je allemaal overkomen?

 • begin wel te twijfelen
  want microsoft blijft voorop!

 • Tijn

  Voorlopig moet ik nog een jaar met ding doen.. Denk dat tegen de tijd dat ik een nieuwe moet hebben Apple ook wel weer met wat nieuws komt.

  Zo niet, dan gaan we weer terug maar een Windows foon.

  Voorlopig ben ik tevreden met dit ding. Idd moet apple wat coulanter worden en zich niet met bep. zaken bemoeien, maar voor de rest is het een prima ding…

 • mrhypefm

  Kom op jongens, jullie kunnen wel zeuren over garantie etc. maar welk bedrijf doet dat tegenwoordig niet?! Ik blijf gewoon bij apple! Ik moet er niet aan denken om een gewoon windows bakje te hebben of een telefoon met windows! Bah zijn jullie wel goed snik 😉

 • iGeO

  Hey, wat hoor ik hier allemaal voor geémmer?!?!?!?

  Je hebt een iPhone, omdat je een ongelooflijke Mac-fan ben.
  Niet omdat je abo weer eens is afgelopen en je weer een nieuwe mobiel kunt kiezen en dat je “dan maar es” een iPhone neemt.

  Dus alle Microsoft-gebruikers (of beter gezegd: Microsoft-worstelaars) moeten gewoon van die iPhone afblijven en gewoon lekker een hitech mobieltje nemen met Windows mobile, of zo iets en verder niet zeuren.

  Ik als Mac-fan hoor je echt niet klagen over de iPhone en ik maak me al helemaal geen zorgen over het feit dat mr Gates een “iPhone-killer” denkt te kunnen maken.

  😉

 • appeltje

  Ik sta echt met open mond te kijken van wat een reacties hier staan. Apple is een bedrijf dat al z’n producten intuïtief, vooruitstrevend en schitterend qua uiterlijk maakt + de geweldige sync tussen producten. ‘Terug gaan naar een windows phone’ lijkt me een van de stomste dingen die je kunt doen gezien microsoft een bedrijf is dat continue aan het prutsen blijft. En niet bij uitzondering maar bij vrijwel alles wat ze doen! Apple maakt een vooruitstrevende producten met nieuwe functies (zo ook de iphone). Wat doet microsoft? Microsoft valt dat product van apple aan (en andere bedrijven die vernieuwende dingen doen) door allerlei elementen te kopiëren i.p.v. met iets slimmers, beters en originelers/vernieuwenders te komen. Die nieuwe telefoon van microsoft die in 2010 beloofd word is nog niet eens uit en het is nu al een verouderde koelkast. Om nog maar te zwijgen over hoe vaak de release (microsoft stijl) uitgesteld zal gaan worden.. Microsoft verrast de consument vrijwel nooit positief, in tegenstelling tot wat apple keer op keer doet, dus ik vraag me af waarom er in vredesnaam positieve verwachtingen zijn van deze nieuwe telefoon :S Hoe halen jullie het in je hoofd?! Met alle respect natuurlijk 😉

 • nielsvk

  Ik snap al het gezeur op welk bedrijf dan ook niet. Ik heb 2 Windows Mobile phones gehad. Ik heb nu een iPhone. Alles heeft z’n voor- en nadelen. Ik ben erg tevreden over m’n iPhone, en gebruik hem meer dan m’n Windows Mobile phones, maar dat komt vooral doordat ik hem nu ook als iPod gebruik. Er zijn ook veel nadelen. Microsoft is vanalles te verwijten, Apple is vanalles te verwijten. Iedereen heeft een mening, en so what? Maar als een Apple fanboy vertelt dat iedereen die Microsoft ook maar een keer heeft aangeraakt zegt dat ik vooral bij Microsoft moet blijven, dan is het plots weer duidelijk hoe mensen met tere zieltjes zich “aangevallen” voelen door het succes van Microsoft. Tuurlijk zegt Microsoft een iPhone killer te maken. Het probeert producten te verkopen. En of dat zo is, zien we vanzelf wel weer. Gelukkig hebben we allemaal de vrijheid te kiezen voor het platform waar we op dat moment het meeste mee uit de voeten kunnen.