Microsoft werkt naar verluidt aan Xbox Live voor iOS

Wouter Nijsen
3 maart 2014, 18:51
1 min leestijd
Microsoft werkt naar verluidt aan Xbox Live voor iOS

Microsoft werkt momenteel aan een mobiele versie van Xbox Live voor iOS. Dat meldt The Verge, dat zijn informatie baseert op bronnen die bekend met zijn met de nieuwe plannen.

Lees verder na de advertentie.

Als het gerucht klopt, dan achten we de kans groot dat diensten van Xbox Live, zoals online multiplayer, leaderboards en achievements, worden overgeheveld naar de iPhone en de iPad. Volgens The Verge zou de online dienst van Microsoft later dit jaar beschikbaar komen.

Microsoft wil met Xbox Live mogelijk gaan concurreren met Game Center, de online dienst van Apple die soortgelijke elementen bevat. Normaliter moet de gebruiker op de Xbox 360 en Xbox One betalen voor Xbox Live. Het is niet duidelijk of iOS-gebruikers dat straks ook moeten doen.

Xbox Live voor iOS moet cross-platform bevorderen

Xbox Live voor iOS

Met Xbox Live voor iOS lijkt Microsoft zijn pijlen nog meer te richten op het cross-platform principe. Games moeten op verschillende apparaten gespeeld worden en ook met elkaar geïntegreerd worden.

Al eerder stelde Microsoft een Xbox Live-app in de App Store beschikbaar. Die applicatie werd later omgedoopt tot Xbox Smartglass, dat een tweede scherm biedt voor Xbox-games. Microsoft zou ook bezig zijn met een mobiele versie van Xbox Live voor Android.

Xbox 360 SmartGlass

Microsoft Corporation

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Xbox 360 SmartGlass
Xbox 360 SmartGlass
Xbox 360 SmartGlass
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu