De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Microsoft Teams werkt nu veel beter op Macs – dit is waarom

Sven Lamers
4 augustus 2022, 9:04
2 min leestijd
Microsoft Teams werkt nu veel beter op Macs – dit is waarom

Sinds begin 2020 is Microsoft Teams niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Maar nu ondersteunt de ultieme communicatie-app voor het thuiswerken Apple’s M1- en M2-chip. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Microsoft Teams voor M1- en M2-chip

Microsoft heeft de native versie van Teams voor Mac uitgebracht. Deze versie stond eerst voor september gepland, maar de ontwikkeling ging blijkbaar zo voorspoedig dat het nu al zo ver is.

Dat heeft het bedrijf in de Microsoft 365 Roadmap bekendgemaakt. Deze versie van Teams is zowel voor Macs met Apple-silicon als voor Intel-Macs ontworpen.

Het is echter zo datde native versie van Microsoft Teams nog niet helemaal zonder Apple’s Rosetta werkt. Rosetta is een vertaallaag die stilletjes en automatisch Intel-software draait op Macs met de ARM-architectuur. De huidige versie van de ‘native’ Teams vereist nog Rosetta voor afzonderlijke onderdelen van het programma, maar deze worden gelukkig niet standaard geladen.

Gebruikers van Microsoft Teams steeds meer geïrriteerd

Mac-gebruikers met zijn de afgelopen maanden op het forum van Microsoft steeds ongeduldiger en bozer geworden over de ontbrekende ondersteuning. Office voor Mac heeft al sinds eind 2020 een universele app, maar Teams heeft lang moeten wachten op de nodige aanpassingen.

MacBook Pro M2 SSD langzaam

De Intel-versie van Teams wordt (ondanks Rosetta) door gebruikers als traag, geheugenverslindend en foutgevoelig ervaren. Of de native versie al deze problemen in één klap zal verhelpen, valt nog te bezien. Sowieso is de nieuwe versie al stukken sneller opgestart en reageren veel sneller op input.

Opmerkelijk dat Teams zo slecht werkt

Het is overigens sowieso wel opmerkelijk dat Teams zo slecht draait op Macs met een M1- of M2-chip. Want de Macs met deze chips behoren tot de beste en krachtigste computers die je op dit moment kan kopen. Recent heeft Apple bijvoorbeeld de MacBook Air 2022 uitgebracht. Een superlichte laptop, die qua prestaties in de buurt komt van de allersnelste Windows-laptops. De MacBook Pro 2021 is in zijn verschillende uitvoeringen nóg sneller.

We zeiden het al vaker op iPhoned, maar is geen beter tijdstip om een nieuwe Mac te halen dan nu. In ieder geval qua prestaties. En dat Teams-probleempje is dus hopelijk binnenkort verleden tijd.

Apple MacBook Air 2022 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 1.359,-

Bekijk beste prijs

Refurbished

€ 1.385,-

Bekijk beste prijs

Apple MacBook Pro 2023 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 2.399,-

Bekijk beste prijs
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Air 2022
Apple MacBook Air 2022

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu