Microsoft Store kopie van de Apple Store?

Redactie
25 oktober 2009, 15:00
1 min leestijd
Microsoft Store kopie van de Apple Store?

Deze week is de eerste Microsoft Store in Amerika geopend. De winkel is gelegen in Scottsdale, Arizona. Op internet zijn al verschillende foto’s en video’s van de winkel te vinden. Wat bij deze beelden opvalt, is dat de winkel bijna een kopie van de Apples Stores is. Microsoft heeft waarschijnlijk goed naar de Apple Stores gekeken omdat de winkels torenhoge omzetten behalen.

In het onderstaande filmpje is te zien dat alle medewerkers fel gekleurde shirts aan hebben. Om hun nek hangt een pasje met hun naam en specialiteit. Alle producten staan uitgestald op grote houten tafels. Elke bezoeker van de winkel kan hier de producten uitgebreid testen voordat ze het misschien wel aan gaan schaffen.

Lees verder na de advertentie.

Achterin de winkel is een ‘Answer-bar’. Achter deze bar staan een aantal medewerkers van de winkel die je gratis antwoord geven op je vragen over een product van Microsoft. Je hier ook bijvoorbeeld met je laptop langskomen als iets je niet lukt met Microsoft Office.

Bovenstaande kenmerken kennen we natuurlijk al van de Apple Stores. Naar mijn mening is Microsoft er goed in geslaagd om de Apple Stores te kopiëren. Ik denk dat hier het gezegde ‘If you can’t beat them, join them!’ wel van toepassing is. Zijn jullie het met mij eens?

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's