‘Microsoft Office voor iPhone pas in 2014 beschikbaar’

Wouter Nijsen
11 april 2013, 17:59
1 min leestijd
‘Microsoft Office voor iPhone pas in 2014 beschikbaar’

Microsoft Office voor iPhone is mogelijk vertraagd. Het populaire programmapakket met onder andere Word, Excel en Outlook zou pas in de herfst van 2014 voor de iPhone en iPad beschikbaar zijn.

Dat blijkt uit documenten die in handen van AllAboutMicrosoft zijn gekomen. In deze documenten staat vermeld dat de software pas in de herfst van 2014 naar iOS komt. Office is op dit moment al wel gratis beschikbaar voor Windows Phone 8, het mobiele besturingssysteem van Microsoft.

Lees verder na de advertentie.

Microsoft Office: nog ver weg

Als het gerucht klopt zou dit kunnen betekenen dat iOS-gebruikers nog meer dan een jaar op Office moeten wachten. De App Store wordt overspoeld door apps die Office-bestanden kunnen openen, maar velen wachten al een geruime tijd op een officiële applicatie. Microsoft stelt de release van Office voor iOS mogelijk uit om de verkoop van Windows Phone 8-toestellen te stimuleren. De integratie met verschillende Office-diensten zou als een unique selling point gezien kunnen worden.

Microsofts softwarepakket is met name zeer populair bij studenten en binnen het bedrijfsleven. Daarnaast wordt de tablet steeds vaker als volwaardige computer gebruikt waardoor er grotere en belangrijkere taken op een tablet worden uitgevoerd. Het schrijven van Word-bestanden of het invoeren van Excel-bestanden zijn taken die met een officiële app van Microsoft misschien beter op de iPad en natuurlijk ook iPhone uitgevoerd kunnen worden.

Categorieën: Geruchten, Opmerkelijk
Spotlight: Microsoft

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's