Touch Bar-ondersteuning voor Microsoft Office nu voor iedereen

Erwin Vogelaar
16 februari 2017, 20:33
2 min leestijd
Touch Bar-ondersteuning voor Microsoft Office nu voor iedereen

Microsoft Office Touch Bar-ondersteuning wordt nu voor iedereen uitgerold. Eerder deze maand was de functie al te testen. Blijkbaar ging dat goed genoeg voor de stabiele versie van de software.

Lees verder na de advertentie.

Microsoft Office Touch Bar-ondersteuning.

Ruim een week geleden lieten we weten dat de Touch Bar-functies voor Microsoft Office al te testen waren. Hiervoor moest je jezelf inschrijven voor een bèta-versie van de software. De update voor alle gebruikers zou vervolgens in de komende maanden verschijnen. Onverwachts is het vandaag al zover. Blijkbaar ging de test goed. Als je nu je software voor Word, Excel en PowerPoint updatet, kun je direct gebruikmaken van de Touch Bar-mogelijkheden.

Microsoft Office Touch Bar

De Touch Bar kan in Microsoft Office op verschillende handige manieren gebruikt worden. Zo kun je bijvoorbeeld in Microsoft Word de Focus-modus gebruiken, waardoor de volledige interface op het scherm verdwijnt. De belangrijkste functies vind je dan toch terug nog in de Touch Bar. Denk hierbij aan het cursief of dikgedrukt maken van tekst, het maken van een lijst of het laten inspringen van een alinea. Ook kun je opmerkingen, foto’s en linkjes toevoegen aan de tekst in Word via de Touch Bar.

In PowerPoint is het via de Touch Bar extra makkelijk om grafische elementen in je slides aan te passen. Uiteraard kun je de Touch Bar ook gebruiken als je een presentatie aan het houden bent, met speciale knoppen die alleen tijdens een slideshow getoond worden. Met Excel krijg je de meestgebruikte functies op de Touch Bar, zoals het optellen, gemiddelde berekenen enzovoort. Ook is het mogelijk om voorgaande acties opnieuw te selecteren, cellen in te kleuren en tabellen te selecteren.

Op dit moment werkt de Touch Bar dus alleen nog met Word, PowerPoint en Excel. Later zal Microsoft ook ondersteuning voor Skype en Outlook gaan bieden.

Lees het laatste nieuws over Microsoft

Bron: MacRumors
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen