Microsoft lost problemen met maildienst Outlook.com op

Rutger Otto
24 november 2016, 10:39
1 min leestijd
Microsoft lost problemen met maildienst Outlook.com op

Een week lang waren er problemen met de e-maildienst van Microsoft. Nu rolt het bedrijf eindelijk een fix uit voor Outlook.

Lees verder na de advertentie.

Outlook problemen opgelost

Een bug hield Outlook-gebruikers de afgelopen week in zijn greep. Door de fout, die vorige week donderdag opdook, was het onmogelijk voor gebruikers om toegang te krijgen tot hun account of hem te synchroniseren vanuit apps en smartphones. Een week later zegt Microsoft een fix gevonden te hebben die wordt uitgerold om de verbindingsproblemen van gebruikers op te lossen.

“We hebben de oplossing gevonden en rollen hem uit bij getroffen onderdelen”, schrijft Microsoft op zijn Office 365 statuspagina. In een andere update staat de de fix het probleem succes vol heeft opgelost en dat alle onderdelen van Outlook.com weer actief zouden moeten zijn. Werkt het nog steeds niet, dan raadt Microsoft aan om bij Outlook in te loggen via een webbrowser, iets waar veel gebruikers de afgelopen week ook op waren aangewezen.

outlook problemen

Veel klachten van gebruikers

De afgelopen tijd werden er tienduizenden meldingen van de storing gemaakt op social media. Op het kaartje van Down Detector is te zien dat Outlook nog niet overal werkt. Bij Nederland en België is een donkere vlek te zien, wat betekent dat veel mensen nog problemen hebben. Veel mensen konden Outlook de afgelopen dagen niet bereiken via apps op iOS en Android. Daarnaast waren er klachten dat Hotmail ook onbereikbaar was, evenals de Outlook-client op de computer, al daar hadden minder mensen last van.

Microsoft heeft zelf niet bekendgemaakt waar de fout vandaan kwam. Ook onduidelijk is waarom het zo lang heeft geduurd voordat het bedrijf met een oplossing voor het probleem kwam.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: ZDNet
Bron: Office 365
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen