Waarom Microsoft toetsenbord SwiftKey heeft gekocht

Erwin Vogelaar
3 februari 2016, 12:00
2 min leestijd
Waarom Microsoft toetsenbord SwiftKey heeft gekocht

Microsoft heeft bevestigd populair touchscreen-toetsenbord SwiftKey gekocht te hebben, maar waarom eigenlijk?

Lees verder na de advertentie.

Microsoft koopt SwiftKey

Microsoft heeft bevestigd het bedrijf en de app SwiftKey overgenomen te hebben. Deze populaire toetsenbord voor iOS- en Android-apparaten staat bekend om het typen, omdat je met je vinger over de letters van het woord reist zonder het scherm los te laten. Het toetsenbord slaat daarnaast je typegedrag op, om zo te voorspellen wat je volgende woord zal zijn. Maar er zit meer achter deze aankoop dan een handige en mooie app.

SwiftKey

Op de Microsoft-blog schrijft Harry Shun, Executive Vice President van Technology en Research bij Microsoft: “We houden van SwiftKey’s technologie en we houden van het team dat Jon en Ben gevormd hebben. Daarom heet ik de werknemers van het bedrijf graag welkom bij Microsoft. We geloven dat we samen meer kunnen bereiken dan los van elkaar.”

Kunstmatige intelligentie

De meest oppervlakkige reden waarom Microsoft SwiftKey koopt is dat het bedrijf zelf een betere toetsenbord wil. Microsoft maakt nu zelf voor eigen toetsenbord in het Windows-platform gebruik van Word Flow-technologie. De toevoeging van de technologie uit SwiftKey moet het typen op Windows nog beter maken. Dit is echter niet de belangrijkste reden voor de koop.

Waar Microsoft voornamelijk in geïnteresseerd is, is de manier waarop SwiftKey leert van de gebruiker en zo weet te voorspellen wat de gebruiker wil. Deze kunstmatige intelligentie is sterk en wil Microsoft in meer producten gebruiken.

Data

Een andere grote reden die Microsoft niet zelf zal noemen is de data die er van de SwiftKey-gebruikers verzameld wordt. Bij het starten van SwiftKey kun je het toetsenbord toegang geven tot je social media en e-mails, waardoor de app je geschreven taal eigen maakt. Hierdoor kan SwiftKey beter voorspellen wat je wil gaan typen. Ook voer je via het toetsenbord onder andere al je wachtwoorden in, typ je privé-berichten en nog veel meer. Als deze data wordt opgeslagen om het systeem beter te maken en ligt straks dus in principe in handen van Microsoft.

microsoft

En SwiftKey?

Op de SwiftKey-blog schrijven oprichter Jon Reynolds en Ben Medlock: “Onze belangrijkste focus is altijd geweest om de beste producten voor onze gebruikers te maken. Dit zal niet veranderen. Onze apps blijven gratis beschikbaar op Android en iOS. We zijn toegewijd om deze op nieuwe en innovatieve manieren te verbeteren.”

SwiftKey zal gewoon blijven bestaan als app voor iOS en Android, maar de vraag is of je jouw data bij Microsoft wil neerleggen. Op Twitter laten de eerste gebruikers al weten hun data te hebben verwijderd van de app. SwiftKey reageert op deze tweets met een bericht dat de bescherming van de data nog altijd belangrijk blijft.

Lees het laatste nieuws over Microsoft

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu