Microsoft geeft toe dat Apple-bashing ‘misplaatst’ was

Roel van Hout
16 september 2013, 13:31
1 min leestijd
Microsoft geeft toe dat Apple-bashing ‘misplaatst’ was

Vorige week bracht Microsoft een spotje uit waarin Apple flink op de korrel werd genomen. Het bedrijf noemt deze Apple-bashing nu misplaatst, en trekt het spotje terug.

Lees verder na de advertentie.

In onderstaand spotje drijven een man en een vrouw flink de spot met de laatste producten van Apple, de iPhone 5C en (met name de gouden) iPhone 5S. Oordeel zelf, als je het nog niet gezien hebt.

https://www.youtube.com/watch?v=PZL482gtmAM

Met Apple-bashing is niets mis – het hoort er een beetje bij, Apple heeft er zelf ook een handje van om met name Android te grazen te nemen – maar bovenstaand filmpje is naar onze smaak, en dus ook die van Microsoft, pijnlijk niet-grappig. Met name het feit dat de man en de vrouw het op een gegeven moment tegen Steve Jobs – al bijna 2 jaar overleden – lijken te hebben schoot veel mensen in het verkeerde keelgat. Microsoft geeft toe dat het spotje ‘misplaatst’ was, en heeft het daarom offline gehaald.

Apple-bashing kan erg leuk zijn

Dat Apple-bashing erg leuk kan zijn, bewees Android een tijdje terug: het bedrijf kondigde de nieuwste versie, Kitkat, aan en liet dat vergezeld gaan van dit fantastische filmpje.

De man bootst perfect de voorzichtige manier waarop Jony Ive zijn woorden kiest en nadrukkelijke manier waarop hij deze uitspreekt, uit. Wij konden er in ieder geval flink om lachen.

Categorie: Opmerkelijk
Spotlight: Microsoft

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's