Microsoft gaat de strijd met Apple aan met nieuw mobiel platform

Redactie
15 februari 2010, 17:33
1 min leestijd
Microsoft gaat de strijd met Apple aan met nieuw mobiel platform

De twee grootste besturingssystemen op de smartphone markt zijn de iPhone OS en Android. Android is Google’s besturingssysteem en het besturingssysteem van de iPhone is uiteraard van Apple zelf. Microsoft, een grote software/electronica fabrikant heeft ook een eigen platform voor mobieltjes, maar deze is een beetje in de vergetelheid geraakt. Het bedrijf van Bill Gates probeert een comeback te maken met het onlangs aangekondigde Windows Mobile 7.

Windows Mobile 7

Het besturingssysteem, althans de naam, doet een beetje denken aan de mobiele versie van Windows 7. De naam kan ook gewoon afgeleid zijn van de iets-wat-verouderde Windows Mobile 6.5, de huidige versie van Microsofts mobiele besturingssysteem. Wat de grote verbeteringen zijn ten opzichte van Windows Mobile 6.5 is nog niet echt duidelijk, Microsoft doet er in ieder geval alsof het spectaculair is.

Moet Apple vrezen?

Lees verder na de advertentie.

Windows brengt niet zijn eigen telefoon uit, wel zijn er redelijk veel merken die met Windows Mobile 7 gaan werken. HTC, HP, Samsung en LG hebben al aangekondigd dat ze een Windows Mobile 7 telefoon gaan uitbrengen.
Apple hoeft waarschijnlijk niet te vrezen, het iPhone OS is inmiddels al zó populair dat het onmogelijk is dat Windows Mobile 7 in zeer korte tijd de markt verovert. Voor Android kan Windows Mobile 7 wel een geduchte concurrent worden.

Bron: AD

Categorie: Opmerkelijk
Spotlights: Apple, Microsoft

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's