‘Nieuwe fitnessband van Microsoft werkt ook met iOS’

Rutger Otto
3 juli 2014, 14:06
2 min leestijd
‘Nieuwe fitnessband van Microsoft werkt ook met iOS’

Het meten van gezondheid en fitness is een trend die niet meer valt te ontkennen. Er zijn al genoeg fitnessaccessoires op de markt te vinden en ook Microsoft schijnt aan een fitness-armband te werken. Die is niet alleen te gebruiken met Windows Phone, maar werkt ook met iOS. Waar blijft die iWatch?

Lees verder na de advertentie.

sporters iwatch groot

Dat meldt Paul Thurrot van het betrouwbare Winsupersite. Volgens anonieme bronnen komt Microsoft komende herfst met een fitnessband zoals de Samsung Gear Fit. De band zal smartphone-notificaties tonen en tegelijk werken als een fitnesstracker. Volgens Thurrot zal het apparaat van Microsoft meer een armband zijn dan een smartwatch, hoewel de tijd er waarschijnlijk wel op af te lezen valt.

Fitnessband werkt met iOS-apparaten

De nog naamloze Microsoft fitnessband zou overigens wel iets interessants doen, wat nog geen andere wearable doet. Het gaat werken met toestellen van andere fabrikanten. Waar de smartwatches van Samsung alleen met Samsung-apparaten werken en waar de nog onaangekondigde iWatch waarschijnlijk alleen met iPhone werkt, is de wearable van Microsoft te koppelen aan alle apparaten: iPhone, Android en Windows Phone.

De Microsoft fitnessband krijgt meerdere sensoren. Deze meten gedurende de dag onder meer hoeveel stappen je hebt gezet, hoeveel calorieën je hebt verbrand en wat je hartslag is. De band zou kunnen werken met bijvoorbeeld Bing Health & Fitness, maar ook met apps van derden. Het accessoire zou dezelfde adviesprijs krijgen als de Gear Fit van Samsung. Die kost 199 euro.

Wachten op de iWatch?

Het wordt langzamerhand voor Apple toch tijd om de iWatch aan te kondigen, wat naar verwachting in september gebeurt, als het bedrijf normaliter ook andere hardware aankondigt. Volgens geruchten moet de iWatch al in oktober op de markt komen. Rond dezelfde tijd als de band van Microsoft dus. Dan wordt het voor Apple tijd om te concurreren met een eigen smartwatch/fitnessband. Aan een gezondheids-app wordt in elk geval gewerkt in de vorm van Health.

Lees meer HealthKit nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu