Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Microsoft brengt digitaal hulpje Cortana ook naar iOS

Gijs Ettes
26 mei 2015, 16:20
1 min leestijd
Microsoft brengt digitaal hulpje Cortana ook naar iOS

Cortana, de digitale assistent die je net als Siri met je stem opdrachten kunt geven, komt ook naar iOS. Een precieze datum van lancering is vooralsnog echter niet bekend.

Lees verder na de advertentie.

Cortana ‘later dit jaar’ naar iOS

Microsoft heeft vandaag bekendgemaakt dat Cortana als losse app naar iOS en Android komt. Android-gebruikers kunnen vanaf eind volgende maand met het digitale hulpje aan de slag, de iOS-versie verschijnt later dit jaar.

Oorspronkelijk werd Cortana ontwikkeld voor Windows Phone 8.1 en de app is het best te omschrijven als Microsofts antwoord Siri en Google Now. De slimme digitale assistent helpt je taken te onthouden, op tijd wakker te worden en geeft relevante updates voor toekomstige reizen. Daarnaast kan Cortana herinneringen naar de gebruiker sturen, al geeft Microsoft aan dat de digitale assistent minder functies heeft dan de versie voor Windows-toestellen.

Zo moet je Cortana handmatig starten en kun je de functie niet oproepen met het stemcommando ‘Hey Cortana’. Ook is het niet mogelijk om bepaalde instellingen aan te passen of apps te starten. Cortana heeft namelijk niet dezelfde toegang tot iOS en Android als tot Windows-apparaten, waar de functies wel gewoon werken.

Het laatste nieuws over Microsoft

Bron: Microsoft
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu