Gerucht: Dit is de iPhone-concurrent van Microsoft

Michel van 't Klaphek
30 juni 2018, 13:17
1 min leestijd
Gerucht: Dit is de iPhone-concurrent van Microsoft

Microsoft is bezig met het ontwikkelen van een invouwbare kruising tussen een telefoon en een computer. Het apparaat, dat de codenaam ‘Andromeda’ draagt, moet de concurrentie met de iPhone aangaan.

Lees verder na de advertentie.

Microsoft Andromeda: nieuwe iPhone-concurrent

Dat meldt The Verge. De website heeft officiële Microsoft-documenten in handen gekregen waarin wordt gesproken over het project, dat inmiddels twee jaar in ontwikkeling is.

De meest opmerkelijke functie is het opvouwbare scherm, dat naar binnen en buiten te klappen valt. Alhoewel er geen foto’s bij het document zitten, heeft een designer afbeeldingen gemaakt op basis van de genoemde specificaties.

Verder valt te lezen dat het de bedoeling is dat de Andromeda de afstand tussen een computer en telefoon gaat overbruggen. ‘Het apparaat gaat klanten een hoogstpersoonlijke en beweeglijke computerervaring bieden’, zegt Microsoft.

Net zo duur als de iPhone?

Het apparaat past (wanneer hij ingeklapt is) in je broekzak. Verder wordt er een pennetje bijgeleverd, zodat je aantekeningen kunt maken. De Andromeda wordt uitgebracht onder de Surface-productlijn, bekend van de hoogwaardige kruising tussen laptops en tablets. Het is dan ook aannemelijk dat het apparaat qua prijs ongeveer gelijk aan de iPhone gaat zijn.

Volgens de laatste geruchten brengt Apple dit jaar drie nieuwe toestellen op de markt. Naast een opvolger voor de huidige iPhone X en een grotere variant met 6,5 inch-scherm, krijgen we vermoedelijk ook een goedkoper model dat zo’n 600 dollar gaat kosten.

Een anonieme bron laat aan The Verge weten dat de Andromeda richting het einde van 2018 aangekondigd gaat worden. Het gaat echter voorlopig om een product in ontwikkeling, waardoor specificaties altijd nog kunnen veranderen. Bovendien kan het project zomaar geannuleerd worden.

Lees ook: Alles wat we weten over de drie nieuwe iPhones

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen