Microsoft adviseert Jailbreakme.com niet te bezoeken

Het bezoeken van Jailbreakme.com wordt op dit moment afgeraden door Microsoft. Als je de website toch probeert te bezoeken via internet explorer, krijg je de melding dat het een onveilige website is. De website zou volgens de melding ‘persoonlijke en financiële gegevens’ kunnen stelen van je computer.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Standaard melding

Het gaat hier natuurlijk om een standaard melding van Microsoft. Jailbreakme.com doet namelijk niets op de computer, want het werkt alleen op iPhones, iPods en iPads. De website herkent meteen dat je dit apparaat niet gebruikt, en stuurt je meteen door naar de faq-pagina.

iPhone-gebruikers zouden er meer aan hebben als Apple deze waarschuwing vertoont op de iPhone, want dit soort websites kunnen wel schadelijk zijn voor het toestel. Men kan namelijk virussen maken die net zo werken als Jailbreakme.com. Als dat gebeurt, kunnen wel persoonlijke en financiële gegevens op straat komen te liggen.

Via: @comex

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.