Met ‘Remove’ app ongewenste objecten van foto wissen
Redactie

Er is een technologie ontwikkeld door het bedrijf Scalado, dat zich heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen voor technologieën voor fotografie.

De nieuwe techniek heeft als doel om ongewenste objecten of personen op de achtergrond te wissen.

 

‘Remove’ app nog niet beschikbaar

Remove is de naam van de nieuwe technologie en zal in Barcelona aan het eind van deze maand verder toegelicht worden tijdens het Mobile World Congress. De Remove app is op dit moment nog niet beschikbaar, maar het mag in elk geval wel duidelijk zijn, dat de nieuwe Remove technologie na de presentatie in Barcelona snel toegepast zal worden in applicaties voor smartphones, zoals de iPhone.

Ongewenste personen of objecten verwijderen

Met Remove als toekomstige app is het mogelijk om met de iPhone gemaakte foto´s te bewerken op een manier, dat ongewenste personen op de afbeelding net als ongewenste objecten verwijderd worden. Dit is onder meer mogelijk doordat de camera meerdere beelden voor één foto opslaat. Met behulp van de beelden kan met behulp van de Remove app de achtergrond opnieuw ingesteld worden zonder hinderlijke zichtbare voorwerpen.

Suggesties voor gebruik

Scalado zal de gebruiker van de Remove app de gelegenheid bieden om de gegeven suggesties voor het verwijderen van objecten of personen op te volgen. De gebruiker heeft dan de mogelijkheid om de voorwerpen handmatig te verwijderen. Het is niet de verwachting dat de techniek in alle opzichten perfect zal zijn, maar het is in elk geval een ideale manier om een geweldige foto met gewenste achtergrond te realiseren. Meer informatie kun je vinden op de website van Scalado.

Wij hopen natuurlijk dat de nieuwe Remove techniek op korte termijn beschikbaar komt, zodat er snel van de voordelen gebruik gemaakt kan worden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.