Met je iPhone in het vliegtuig surfen op internet

Redactie
12 juni 2012, 7:37
1 min leestijd
Met je iPhone in het vliegtuig surfen op internet

De vliegtuigmaatschappij KLM Air France heeft laten weten in 2013 met een experiment te starten om wifi aan te bieden tijdens vluchten. Het wordt tijdens de test mogelijk om met je iPhone via de draadloze internetverbinding in twee vliegtuigen van het internet gebruik te maken.

Lees verder na de advertentie.

Gratis internetportaal

In de twee beschikbare vliegtuigen van het type Boeing777-330 wordt een gratis internetportaal aan de passagiers aangeboden. Met je iPhone is het dan onder meer mogelijk om het nieuws te volgen, het weerbericht te bekijken en informatie over de bestemming van de vlucht op te vragen. Ook worden er digitale tijdschriften aangeboden. Het internetportaal is gratis, maar tegen een vast tarief zal het mogelijk worden om via je iPhone verbinding met het internet te maken. Dat kan natuurlijk ook met je iPad of laptop. Overigens is de hoogte van het tarief nog niet bekend.

Feedback van gebruikers

Zowel in een toestel van de KLM als in een toestel van Air France zal het experiment worden uitgevoerd op lange afstandsvluchten. Het is de bedoeling dat gebruikers feedback kunnen geven, wat meegenomen zal worden in de uiteindelijke evaluatie. Er zal naar verwachting gebruik worden gemaakt van internet via de satelliet. In de Verenigde Staten wordt al door meerdere luchtvaartmaatschappijen wifi aangeboden, waarbij er van basisstations op de grond gebruik wordt gemaakt. Dat is bij een vlucht over de oceaan uiteraard niet mogelijk.

Overigens heeft de PvdA enige maanden geleden al in het Europees parlement gepleit voor het aanbieden van wifi gedurende Europese vluchten. Het zal in elk geval wel een uitkomst zijn om tijdens de vlucht met je iPhone van internet gebruik te maken.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen