iPhone-hoesje dat Android draait nu ook commercieel product

Erwin Vogelaar
22 juli 2016, 19:25
2 min leestijd
iPhone-hoesje dat Android draait nu ook commercieel product

Het Chinese bedrijf Haimawan brengt een iPhone-hoesje op de markt waarmee het mogelijk is om Android op een iPhone te draaien.

Lees verder na de advertentie.

Mesuit

Toen ontwikkelaar Nick Lee het voor elkaar kreeg om Android op een iPhone te laten draaien, was het bijzonder nieuws. Toch is zijn versie nog vrij veel gedoe. Lee heeft namelijk eerst een speciale versie van Android Marshmallow gemaakt, verzamelde vervolgens de nodige elektronica en liet een perfect passend hoesje uit een 3d-printer rollen. Hierna kon Lee via een speciale iOS-app Android op het scherm van zijn iPhone 6S draaien. Dit is niet het werk waar de gemiddelde gebruikers op zit te wachten, laat staan de kennis voor heeft. Daarom zet het Chinese bedrijf Haimawan nu de volgende stap.

mesuit

Haimawan heeft de Mesuit ontwikkeld, een hoesje voor een iPhone 6/6S of een iPhone 6 Plus/6S Plus, dat het idee van Nick Lee als commercieel product op de markt zet. Het hoesje bevat tevens hardware dat een Mesuit-versie van Android draait en gebruikt een app om Android vervolgens op het iPhone-scherm te tonen. Daarnaast bevat de Mesuit ook nog een extra accu van 1700mAh of 2500mAh, 2GB werkgeheugen, 16GB extra opslagruimte en een tweede gleuf voor een nano-sim.

De Mesuit wordt via de winkel Jijia verkocht op deze pagina. De hoesjes kosten omgerekend ongeveer 135 euro voor de iPhone 6/iPhone 6S-versie en 150 euro voor de grotere iPhone 6 Plus/iPhone 6S Plus-versie met tevens de grotere externe accu. Het is nog niet bekend of de Mesuit ook buiten China aangeboden gaat worden.

Over hoesjes gesproken die iets toevoegen aan je iPhone: wellicht is dit hoesje iets als je beter wil worden in ballen gooien tijdens het spelen van Pokémon GO. Het hoesje is gratis te downloaden, waarna je het uit een 3d-printer kunt laten rollen.

Lees het laatste nieuws over Android

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu