Inchecken bij KLM doe je via Facebook Messenger

Erwin Vogelaar
30 maart 2016, 17:40
1 min leestijd
Inchecken bij KLM doe je via Facebook Messenger

Vanaf nu kun je inchecken voor je KLM-vlucht via Facebook Messenger. Ook krijg je alle vluchtinformatie in de app te zien en kun je medewerkers om hulp vragen.

Lees verder na de advertentie.

Messenger KLM

KLM is een samenwerking met Facebook aangegaan. Vanaf vandaag is het mogelijk om via de app alle informatie over je vlucht terug te vinden, inclusief je boarding pass. Is je vlucht vertraagd? Dan krijg je dat ook in de app te zien. Je kunt tevens chatten met medewerkers over mogelijke vragen die je hebt, of om een vlucht om te boeken. In onderstaande video zie je hoe dit in zijn werk gaat. De dienst is ook in het Nederlands beschikbaar.

“We geloven dat we moeten zijn waar onze klanten zijn, dus daarom passen Messenger en KLM goed bij elkaar”, stelt Pieter Elbers, president en CEO van KLM. De twee bedrijven hebben eerder al samengewerkt via een Messenger-knop op de Facebook-pagina van KLM. Hiermee konden bezoekers direct een berichtje naar KLM sturen en dit werd goed gebruikt. “Het aantal contacten steeg met veertig procent, wat laat zien dat onze klanten deze vorm van communicatie waarderen.”

KLM meldt tegenover RTL dat het bedrijf ook gesprekken voert met het in de Benelux populairdere WhatsApp. Deze onderhandelingen zitten echter nog in een vroeg stadium.

Facebook Messenger

De Messenger-dienst wordt aangeboden aan iedereen die tickets boekt via KLM.com en daar aangeeft informatie te willen ontvangen via Messenger. Om daar gebruik van te maken, moet je natuurlijk wel de Messenger-app geïnstalleerd hebben staan op je toestel. Dit kan door de app via onderstaande link in de App Store te downloaden. De app is ook gewoon een chat-app, waarmee je met je Facebook-vrienden kunt chatten.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store
Bronnen: KLM, RTL
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu