Zo gebruik je straks Instant Articles in Facebook Messenger

Thomas Haenen
15 juli 2016, 11:58
2 min leestijd
Zo gebruik je straks Instant Articles in Facebook Messenger

Instant Articles worden de komende week ook geïntegreerd in Facebook Messenger. Daarmee zullen artikelen van geselecteerde bedrijven een stuk sneller laden in de berichtendienst.

Lees verder na de advertentie.

Messenger Instant Articles

Facebook zegt Instant Articles per direct te integreren in de Android-versie van Messenger. De iOS-versie volgt iets later en zal binnen enkele weken voorzien worden van de nieuwe functie. De optie wordt geleidelijk wereldwijd uitgerold.

Instant Articles zijn artikelen die je niet in een browser hoeft te openen, maar die op de servers van Facebook te vinden zijn. Aangesloten uitgevers kunnen het volledige verhaal, inclusief afbeeldingen en opmaak, delen via Facebook. Omdat er geen aparte browser voor vereist is, verschijnen de artikelen vaak binnen een fractie van een seconde al volledig in beeld.

Messenger Instant Articles

Als een website ondersteuning biedt voor Instant Articles, verschijnt er een bliksemschicht in beeld bij een link die je deelt. Staat er geen bliksemschicht bij een gedeelde link, dan zal deze als voorheen een in-app browser worden geopend.

Facebook laat vooralsnog slechts een beperkt aantal bedrijven hun teksten delen via Instant Articles. In Nederland waren in eerste instantie onder andere RTL Nieuws en Metro aangesloten bij de dienst. Internationaal zijn BuzzFeed, The New York Times en BBC Times enkele grote namen die mee doen. Inmiddels kunnen uitgevers wereldwijd zich aanmelden bij Facebook.

Messenger kent inmiddels ruim 900 miljoen gebruikers wereldwijd. Eerder deze week werd de app voorzien van ondersteuning voor 3D Touch. Heb je een iPhone 6S of iPhone 6S Plus, dan kun je de Messenger 3D Touch-functies gebruiken om bij links of berichten te spieken.

Facebook Messenger downloaden

Je kunt Facebook Messenger gratis downloaden in de App Store via onderstaande link. Daarvoor moet je beschikken over een iPhone of iPad met minimaal iOS 7 en 109MB aan vrije ruimte. De ondersteuning voor Messenger Instant Articles zal pas over enkele weken beschikbaar zijn.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store
Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu