De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Facebook test nieuwe Snapchat Stories-kloon Messenger Day

Erwin Vogelaar
30 september 2016, 19:17
2 min leestijd
Facebook test nieuwe Snapchat Stories-kloon Messenger Day

Facebook is Messenger Day kleinschalig aan het testen. Met deze functie kun je foto’s opleuken en delen, waarna ze na 24 uur weer verdwijnen.

Lees verder na de advertentie.

Messenger Day

Facebook wil graag meeliften op de populariteit van Snapchat Stories, waarin beelden gepubliceerd worden die maar tijdelijk te zien zijn. Uiteraard is er nu al Instagram Stories, maar Facebook wil deze functie ook op zijn eigen platform hebben. Eerder heeft het bedrijf de functie al in de Facebook-app proberen te verwerken, maar deze toevoeging is na een test snel weer geschrapt. Nu draait er een kleinschalige nieuwe test op Facebook Messenger.

messenger day

Via Messenger Day kunnen gebruikers in Polen op dit moment foto’s maken, opleuken met stickers en tekeningetjes en delen. Nieuw vergeleken met Snapchat is filters voor deze grafische toevoegingen die verder gaan dan feestdagen, evenementen of locatie. Zo is er een filter met “Ik voel mij” of “Ik doe”, waarin je een sticker kunt zoeken die overeenkomt met hoe je je voelt of wat je aan het doen bent. Deze filters moeten je motiveren om iets te delen.

Door deze functie aan Messenger te koppelen, denkt Facebook dat gebruikers vaker de populaire chat-app zullen openen. Tevens moet Messenger de centrale plek worden om dingen te delen zonder dat men nog naar Snapchat hoeft te gaan.

Kleine test

De test draait nu enkel nog in Polen en Facebook heeft nog niets aan te kondigen. Het bedrijf stelt wel tegenover website TechCrunch: “We weten dat mensen naar Messenger komen om dagelijkse momenten met vrienden en familie te delen. In Polen draaien we een kleine test om mensen nieuwe manieren te geven die updates visueel te delen.” Deze test betekent dus niet dat we de functie binnenkort allemaal kunnen gaan gebruiken. Facebook staat er om bekend om kleine en grotere veranderingen in zijn apps eerst te testen en als het niet werkt ook weer te schrappen.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu