Withings is nu Nokia: twee nieuwe producten gepresenteerd

Rutger Otto
20 juni 2017, 12:22
2 min leestijd
Withings is nu Nokia: twee nieuwe producten gepresenteerd

De merknaam Withings is nu helemaal over op Nokia. Alle producten van de overgenomen gezondheidsaccessoiremaker komen voortaan uit onder de naam Nokia.

Merknaam Withings nu over op Nokia

Het Franse bedrijf Withings werd in april vorig jaar overgenomen door Nokia. Afgelopen februari maakte Nokia tijdens het Mobile World Congress bekend dat het merk deze zomer op zou gaan in Nokia. Dat is nu helemaal doorgevoerd. De merknaam is van de bestaande producten verdwenen en vervangen door Nokia.

Het gaat niet alleen om een naamsverandering. Enkele apparaten van Withings zullen verdwijnen, maar het bedrijf heeft ook al een paar nieuwe producten aangekondigd. Om te beginnen verdwijnt de Aura-slaaptracker samen met de Withings-naam. Deze slaapsensor voor onder het matras registreerde hoe de gebruiker ’s nachts sliep en werd geleverd met een lamp die de gebruiker bijtijds en met een natuurlijke verlichting wekte. Het product was sinds 2014 op de markt en Nokia zegt nu ‘verder te kijken naar andere mogelijkheden’.

IFA 2016

Nieuwe weegschaal en hartslagmeter

Met de verandering krijgt de Nokia Health Mate-app een update en zijn er twee nieuwe artikelen aangekondigd: de Nokia Body BMI-weegschaal (59,95 euro) en de Nokia BPM+ hartslagmeter (99,95 euro). Dit zijn vernieuwde versies van al bestaande producten van Withings, die via wifi en bluetooth aan een app gekoppeld kunnen worden om meer inzicht in gezondheid en fitness te krijgen. Wel zijn ze iets goedkoper geworden.

Apple versus Nokia

Andere producten, zoals de Withings Go en Steel (HR) krijgen simpelweg een naamsverandering, maar blijven wel bestaan. Nokia was lange tijd verwikkeld in een patentstrijd met Apple, maar in mei van dit jaar werd die strijd gestaakt. Nadat Apple in december werd aangeklaagd door patentinbreuk, haalde Apple als reactie alle Withings-producten uit de Apple Store. Nadat Apple en Nokia een overeenkomst bereikten, beloofde Apple de apparaten weer in het assortiment op te nemen, maar een snelle zoekopdracht levert ons nog niets op.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bronnen: TechCrunch, Apple
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's