De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

‘Merknaam iWatch lijkt teveel op iSwatch’

Rutger Otto
5 mei 2014, 11:17
2 min leestijd
‘Merknaam iWatch lijkt teveel op iSwatch’

Mocht Apple inderdaad een smartwatch uitbrengen met de naam Apple Watch, dan kan het bedrijf niet op steun rekenen van Swatch. De Zwitserse horlogemaker vindt de naam teveel lijken op hun iSwatch. Swatch heeft het liefst dat Apple een andere naam kiest.

Lees verder na de advertentie.

iwatch concept

Een woordvoerder van Swatch zegt tegenover de Zwitserse website Watson: “De namen lijken teveel op elkaar, dat kan verwarring zaaien. In alle landen waar iSwatch gereigstreerd staat zullen we de naam aanvechten.” De naam iSwatch is goedgekeurd in meer dan 80 landen. Apple heeft een verzoek ingediend voor de naam Apple Watch in 46 landen.

Een advocaat die zich bezig houdt op het gebied van merkenrecht stelt tegenover Watson dat Swatch in het nadeel is, omdat de naam iSwatch als woord/beeldmerk is ingediend en niet alleen als woordmerk. In 30 landen registreerde Swatch de naam pas nadat Apple daar de merknaam Apple Watch indiende.

Met de komst van draagbare apparaten zijn veel fabrikanten bezig om smartwatches te maken. Velen kijken dan ook uit naar waar Apple mee op de proppen gaat komen, al zwijgt het bedrijf in alle talen over de komst van een mogelijke Apple Watch.

Wat we weten van de Apple Watch

Toch is het aannemelijk dat Apple bezig is met zo’n apparaat, onder meer omdat de merknaam is aangevraagd. Veel geruchten spreken over een digitaal klokje met wijzers en cijfers, een band en een clipje om het los of vast aan je pols te maken. De Apple Watch staat inverbinding met je iPhone of iPad en het schermpje moet meldingen tonen. Waarschijnlijk kun je ermee bellen, muziek luisteren en fotograferen.

Naar verwachting kondigt Apple de Apple Watch dit jaar aan, tegelijk met de iPhone 6. Met het nieuwe iOS en de vermoedelijke komst van Healthbook kan Apple meteen inspelen op je gezondheid en quantified self, door sensoren in de smartwatch te verwerken die onder meer je hartslag kunnen meten.

Lees het laatste Apple Watch nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu