Merknaam ‘Apple Watch’ in Zwitserland al bezet
Rutger Otto

Mensen in Zwitserland moeten nog minimaal tot december wachten voordat ze een Apple Watch kunnen kopen. Daar heeft iemand anders al een patent op een ‘Apple Watch’.

Merknaam Apple Watch al bezet

Dat meldt de Zwitserse zender RTS. Een bedrijf genaamd Leonard heeft de rechten over een luxe horloge met de naam Apple al, evenals een plaatje van een appel als logo. Het patent voor dit horloge stamt uit 1985 en het merkenrecht zal pas op 5 december van dit jaar vrijkomen.


Er is door Apple en het Zwitserse octrooibureau nog niet op het bericht van RTS gereageerd. Op 24 april komt de smartwatch van Apple in negen landen beschikbaar, waaronder in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Zwitserland zit daar nog niet bij. Hoe de hele zaak wordt opgelost is nog niet bekend, waarschijnlijk kan de Apple Watch pas vanaf december in het land verkocht worden, anders moet Apple de naam afkopen voor een (wellicht) fors bedrag.

apple watch

Apple Watch kopen

De Apple Watch gaat vanaf 10 april in de voorbestelling. Je kan ‘m dan bijvoorbeeld in Duitsland preorderen en op een Duits adres laten afleveren op de 24ste. Ook is het mogelijk om de smartwatch op 24 april in een Duitse Apple Store te gaan ophalen. Er zijn geen wachtrijen voor de verkoop van de wearable. Het is ook nog niet duidelijk wanneer een Apple Watch kopen in Nederland mogelijk wordt.

De goedkoopste Apple Watch kost 399 euro voor de Sport-editie van 38mm. De 42mm-variant kost al 449 euro. De stalen Apple Watch kost vanaf 649 euro. De allerduurste Apple Watch is van goud en kost 18.000 euro.

Lees meer over de Apple Watch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.