Mercedes wil CarPlay eind dit jaar in oudere modellen implementeren
Gijs Ettes

Autofabrikant Mercedes heeft het plan om ook oudere modellen te voorzien van CarPlay, de nieuwe feature die iOS in de auto maakt. Mogelijk volgen op termijn ook andere fabrikanten met een soortgelijke Mercedes CarPlay-implementatie, waardoor de software niet alleen met gloednieuwe auto’s werkt.

carplay ferrariOp dit moment biedt Honda al de mogelijkheid om de spraakfunctionaliteit van Siri in te bouwen in bepaalde oudere modellen. Dat kan echter alleen door specifieke dealers worden gedaan.

Handsfree alles dankzij CarPlay

CarPlay maakt het straks voor Mercedes-bestuurders gemakkelijk om telefoongesprekken te voeren, te navigeren, muziek te luisteren en berichten te raadplegen met een druk op de knop of een enkel stemcommando. De functionaliteit kan benaderd worden vanuit de boordcomputer die standaard aanwezig is in een auto, of door een speciale spraakcommandotoets op het stuur in te drukken om Siri te starten. Op die manier moet het mogelijk zijn om de functionaliteiten van je iPhone op een intuïtieve manier te gebruiken, zonder dat je al teveel wordt afgeleid.

Siri lijkt dan ook met CarPlay een terugkeer te maken. In de auto kan de digitale assistent je helpen bij het doorspitten van contacten, het lezen van inkomende berichten en het beantwoorden van telefoontjes en andere meldingen. De navigatie die wordt geboden, is volledig gesproken. Daarnaast bevat de muziekspeler ondersteuning voor mp3’s, podcasts, audioboeken, iTunes Radio en apps van derde partijen zoals Spotify en iHeartRadio. Wanneer Nederlandse spraakherkenning wordt toegevoegd, is nog niet bekend.

→ Check ook onze CarPlay-informatiepagina voor het laatste nieuws.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.