Menu’s in iOS 7 en iOS 6 naast elkaar

Roel van Hout
14 juni 2013, 17:02
1 min leestijd
Menu’s in iOS 7 en iOS 6 naast elkaar

Ok, nog één vergelijking dan. De iconen zijn namelijk niet het enige dat drastisch is omgegooid: ook de menu’s in iOS 7 zijn flink aangepast.

Lees verder na de advertentie.

Deze week plaatsten we al een vergelijking tussen de app iconen van iOS 7 en iOS 6, maar dat is natuurlijk niet de enige uiterlijke verandering die heeft plaatsgevonden. De menu’s in iOS 7 zijn namelijk ook flink veranderd. Dat wordt nog eens extra duidelijk als je onderstaande afbeelding van iDownloadblog bekijkt.

Menu's iOS 7


Zoals te zien is de voor iOS kenmerkende blauwe achtergrond uit de menu’s ingeruild voor een witte. De witte icoontjes, letters en voortgangsbalkjes zijn op hun beurt blauw geworden.

Verder is ook in de menu’s de diepte vakkundig verwijderd: als je een selectievakje met voorkeuzes aantikte kreeg je normaal gesproken een soort van rol met daarop namen; dit is nu een simpele lijst met grijze letters geworden waarin je keuze donker kleurt.

Iconen iOS 7 goedgekeurd door legendarische Apple-designer

iOS-designer Jonathan Ive kon na de storm van kritiek op iOS 7 wel een bemoedigend schouderklopje gebruiken. Dat krijgt hij in de vorm van de goedkeuring van Susan Kare, die ooit de allereerste Apple-iconen ooit ontwierp.

Volgens Kare zijn de Apple iconen ‘over het algemeen in de juiste richting’. Dat klinkt wat gematigd enthousiast, maar ze voegt daar aan toe de icoontjes  ‘meer iconisch en minder illustratief’ te vinden.

Hieronder enkele van de iconen die Kare voor de originele Macintosh ontwierp.

Kare-Icons

Via: AppAdvice

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen