Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Meldingen krijgen wordt anders in iOS 18 (en dat is goed nieuws)

Yannick Chalkiopoulos
21 mei 2024, 16:00
2 min leestijd
Meldingen krijgen wordt anders in iOS 18 (en dat is goed nieuws)

Het is duidelijk dat iOS 18 een hele grote update wordt, waarbij zelfs het ontvangen van notificaties anders wordt. Zo krijg je in iOS 18 meldingen!

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe functies in iOS 18

In juni is het zover, want dan kondigt Apple iOS 18 aan. Volgens geruchten wordt dit de grootste iPhone-update in jaren, misschien zelfs ooit. Het is de verwachting dat Apple bij iOS 18 een inhaalslag maakt op het gebied van kunstmatige intelligentie. Waar bedrijven als OpenAI het afgelopen jaar enorm zijn gegroeid, loopt Apple inmiddels (ver) achter als we kijken naar de AI-functies in iOS of iPadOS.

Lees ook: Apple onthult eerste functies van iOS 18: dit zijn ze

Daar moet met iOS 18 verandering in komen, waardoor het de verwachting is dat vrijwel alle Apple-apps ondersteuning krijgen voor AI. Zo kun je straks automatisch afspeellijsten samenstellen in Apple Music, worden antwoorden voor je bedacht in Berichten en kun je foto’s veel makkelijker bewerken in de Foto’s-app. Volgens nieuwe geruchten gaat het ontvangen van meldingen in iOS 18 ook anders. Dit moet je weten.

iOS 18 ondersteuning

iOS 18: meldingen samenvatten

Volgens de doorgaans betrouwbare Apple-analist Mark Gurman gaat Apple AI inzetten om het meldingencentrum overzichtelijker te maken. Waar je nu nog een hele lijst aan notificaties ziet, worden deze meldingen in iOS 18 samengevat door kunstmatige intelligentie. Het is nog onduidelijk hoe dat er precies uit zal zien. Mogelijk verdeelt AI de meldingen automatisch in categorieën, zodat je ze sneller en overzichtelijker kunt bekijken.

Naast het automatisch opsommen van meldingen moet het in iOS 18 gemakkelijker worden om activiteiten toe te voegen aan de Agenda-app. Dat gaat in de nieuwe update mogelijk automatisch door het inzetten van AI. Ook bevestigt Gurman nog eens dat de Foto’s-app ondersteuning voor AI krijgt. Het bewerken van foto’s wordt veel makkelijker, maar is volgens hem niet te vergelijken met professionele programma’s als Adobe.

ios 17.2 melding

Aankondigingen op de WWDC

Het ontvangen van meldingen gaat dus veranderen in iOS 18. Binnenkort weten we welke functies Apple definitief naar de iPhone brengt, want het bedrijf kondigt de update aan op de jaarlijkse WWDC. Het evenement vindt dit jaar plaats van 10 tot en met 14 juni. Op de eerste dag (maandag 10 juni) presenteert Apple de belangrijkste updates. Dan horen we alles over iOS 18, iPadOS 18, watchOS 11 en macOS 15.

Lees ook: 15 apps krijgen nieuwe features in iOS 18 – deze verwachten we

Vooral voor iOS 18 zijn de verwachtingen hooggespannen. Apple werkt naar verluidt aan een nieuwe interface voor iOS, waardoor we voor het eerst in jaren een ander design zullen zien. Die nieuwe interface zien we zonder twijfel ook terug bij het overzicht van de meldingen die je krijgt in iOS 18. Wil je nu alvast meer weten over iOS 18? Lees dan hier alles over de grootste iPhone-update ooit!

Wil je meer weten over iOS 18? En altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Houd dan de website in de gaten en download onze gratis iPhoned-app. Ook kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu