De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Zo gooit (bijna voormalig) livestream-app Meerkat het roer om

Rutger Otto
6 maart 2016, 10:46
2 min leestijd
Zo gooit (bijna voormalig) livestream-app Meerkat het roer om

Vorig jaar zetten we Meerkat en Periscope tegenover elkaar in een ‘vs’-artikel. Toen bestempelden we Periscope als winnaar. Nu, een jaar later, lijkt Meerkat daadwerkelijk de handdoek in de ring te gooien.

Lees verder na de advertentie.

Livestream-app

Toen Meerkat vorig jaar verscheen in de App Store, wakkerde dat het enthousiasme aan voor livestreamen met de telefoon. Meerkat was een simpele app die het gemakkelijk maakte om snel een videoverbinding op te zetten waarbij anderen konden inschakelen om mee te kijken.

Niet lang daarna verscheen Twitters livestream-variant Periscope. Die app had Twitter achter zich en was iets beter uitgewerkt. Inmiddels heeft ook Facebook een livestream-optie en dat heeft Meerkat de das omgedaan, zegt ceo Ben Rubin. “Zolang we met Periscope en Facebook Live moeten concurreren, denken we niet dat het huidige Meerkat het als product kan winnen”, geeft hij toe tegenover investeerders, zo schrijft Recode. “Het lukte ons niet om zo hard te groeien als we hadden gehoopt.”

Lees ook: Meerkat versus Periscope

meerkat vs periscope

Grote Meerkat-update op komst

Daarom gooit Meerkat het voortaan over een andere boeg. Volgens Rubin wordt de app omgebouwd tot ‘sociaal netwerk waar iedereen altijd live is’. Het bedrijf doet echter niet uit de doeken hoe zo’n app er dan uit moet komen te zien. Daarover zal binnen drie maanden meer bekend worden. Aan het nieuwe platform wordt al sinds oktober gewerkt en de app zal gaan draaien om mensen die elkaar kennen, in plaats van uitzenden naar de hele wereld.

Twitter en Facebook

Mede dankzij de gemakkelijke integratie met Twitter is Periscope een succes geworden. Het is voor gebruikers enorm simpel om een livestream op te zetten. Inmiddels heeft Twitter de dienst zo gekoppeld, dat streams direct in de Twitterfeed kunnen worden afgespeeld.

Hetzelfde geldt voor Facebook, dat sinds kort livestream-ondersteuning biedt. Daarmee maak je een video die direct door je vrienden te zien is. Deze stream zal voor veel mensen bovenin hun nieuwsoverzicht staan, zodat jouw video niet te snel verdwijnt en waardoor je dus kijkers trekt. In tegenstelling tot Periscope, waar video’s na 24 uur verdwijnen, kun je ze op Facebook gewoon voor altijd opslaan.

Lees het laatste app-nieuws

Bron: Recode
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen