Meerdere apps tegelijk downloaden in iOS 5
Redactie

Uit de eerste beta van iOS 5 blijkt dat applicaties nu gelijktijdig gedownload kunnen worden. Als je in het huidige iOS meerdere apps wilt updaten gaat nummer twee pas als nummer één geïnstalleerd is. Dit kan je nog controleren door ze in een andere volgorde te downloaden maar bij het updaten van meerdere applicaties tegelijk zul je moeten wachten totdat andere apps klaar zijn met updaten.

Vanaf nu gaan alle applicaties dus op hetzelfde moment installeren. Dit is ook handig voor het draadloos synchroniseren van applicaties. Alle applicatie worden dan tegelijk op je iPhone en iPad gezet zonder dat je lang moet wachten omdat het een voor een gaat.

Hoewel het downloadlimiet van 20 MB op 3G nog steeds staat zal je straks veel meer applicaties kunnen downloaden via 3G. In iOS 5 worden applicaties namelijk geüpdatet via zogenaamde ‘delta-updates’. Met deze vorm van updaten wordt niet de hele applicatie opnieuw gedownload, maar alleen datgene dat afwijkt van de huidige app. Dit maakt het updaten via WiFi natuurlijk ook sneller.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.