Meer vraag voor Android dan iPhone
Redactie

Het lijkt wel of de populariteit van de iPhone sterk daalt. Een recent onderzoek van het onderzoeksbureau Nielssen laat zien dat het aandeel van de iPhone in de vraag van de consumenten sterk is afgenomen. Android, de directe concurrent van iOS, is daarentegen juist gegroeid.

Plannen veranderen

In het najaar van 2010 had Nielssen al een onderzoek gehouden over smartphones bij consumenten. Daar wilde 33 procent een iPhone kopen op korte termijn en 26 procent een toestel met Android. Deze plannen zijn echter veranderd onder de consumenten, bij het recent onderzoek dat is afgenomen in het eerste kwartaal van 2011, zijn er juist meer Android toestellen gepland dan iPhone’s.

Ook in het aankoopgedrag zie je dat de plannen van veel consumenten zijn veranderd wat betreft smartphones. De helft van alle consumenten heeft een Android toestel gekocht en slechts een kwart van de mensen koos voor een iPhone. Gevolg hiervan is dat consumenten die in het bezit zijn van een smartphone vaker een Android toestel hebben dan een iPhone.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.