Meer klanten voor Tele2, KPN scoort met 4G
Gijs Ettes

Providers KPN en Tele2 hebben in het eerste kwartaal van dit jaar meer klanten getrokken. Vooral voor Tele2 was de groei fors: het bedrijf kreeg er 47.000 mobiele abonnees bij, wat het totaal op circa 741.000 brengt. KPN scoorde vooral met 4G.

KPN en Tele2 Een jaar geleden had Tele2 nog 535.000 klanten. De provider behaalde in het eerste kwartaal van 2014 ongeveer 30 miljoen euro aan omzet, een stijging van 39 procent ten opzichte van 2013. Nederland is na Zweden de grootste markt voor Tele2.

KPN kreeg er in het eerste kwartaal van 2014 26.000 nieuwe abonnees bij, maar zag vooral het aantal klanten dat gebruikmaakt van 4G fors stijgen. Op dit moment zijn er 610.000 consumenten en 412.000 zakelijke klanten die het 4G-netwerk van KPN gebruiken. De groei is grotendeels te danken aan de investeringen die KPN de afgelopen tijd heeft gedaan, waardoor de provider nu landelijke 4G-dekking kan aanbieden.

De omzet van KPN steeg in het eerste kwartaal met 8 procent naar meer dan twee miljard euro. De winst bleef beperkt tot drie miljoen euro, naar eigen zeggen als gevolg van de vele investeringen het bedrijf heeft gedaan. Mogelijk stijgt de winst van KPN in het volgende kwartaal weer, aangezien de uitrol van het 4G-netwerk voltooid is.

KPN en Tele2: de beste aanbiedingen

Met onze onlangs gelanceerde iPhone aanbiedingen prijsvergelijker kun je snel abonnementen samenstellen en met elkaar vergelijken, zodat je precies weet waar je het goedkoopst uit bent. Hieronder hebben we voor KPN en Tele2 de beste aanbiedingen van dit moment uitgelicht. Zo heb je een iPhone 4S 8GB met abonnement al voor 20 euro per maand, en kun je een iPhone 5S 16GB met abonnement afsluiten voor twee tientjes meer.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.