Placeholder
Redactie

3G iPhoneApple presenteert de nieuwe iPhone waarschijnlijk tijdens de World Wide Developer Conference op 9 juni. Volgens de analisten beschikt deze nieuwe versie van het apparaat over iPhone 3, GPS en over haptische feedback  waardoor de iPhone licht vibreert als je een toets indrukt. Naar verwachting introduceert Steve Jobs tijdens de conferentie ook een nieuwe iPod en Macbook.

De 3G wordt waarschijnlijk gemaakt door Foxconn, eigendom van Hon Hai Precision Industry Co. (Ltd.) in Taiwan, één van de grootste producenten van elektronica in de wereld. Dit bedrijf levert in juni meer dan twee miljoen 3g-iPhones. In totaal worden er 24 miljoen stuks gemaakt. Apple heeft al aangekondigd dit jaar 10miljoen iPhones te verkopen. Op het moment zijn er wereldwijd in totaal al 4 miljoen iPhones verkocht.

iphblack.bmp

De nieuwe iPhone zou o het moment al getest worden door een beperkt publiek.

De nieuwe iPhone

 

De 3G lijkt volgens de geruchten erg veel op zijn voorganger. Hoewel de meeste bronnen schrijven dat hij dikker zou zijn, stellen andere juist dat hij dunner is. De achterzijde is niet meer van metaal maar van zwart kunststof. De uitgang van de koptelefoon is dichter aan de oppervlakte geplaatst zodat andere hoofdtelefoons er ook in passen.

GPS en 3G

Dat het nieuwe apparaat over 3G beschikt is vooral gerealiseerd onder druk vanuit Japan en Europa. Japan (de op een na grootste markt ter wereld en grootste markt in Azië) kent geen EDGE. Ook in Europa is 3G populairder dan EDGE, hoewel EDGE hier wel beschikbaar is. AT&T in Amerika is momenteel nog niet klaar om overal UMTS/G3 ontvangst mogelijk te maken. EDGE heeft een gemiddelde snelheid van 75-135 Kbps, G3 zorgt voor 400-700 Kbps.

Hoewel de nieuwe iPhone over GPS beschikt, is het maar de vraag hoe populair deze toepassing op de iPhone zal zijn. Het is bekend dat GPS in de gsm over het algemeen niet zo praktisch is. Misschien wordt Apple toch een geduchte concurrent van TOMTOM.

Hoewel veel gebruikers een snellere internetverbinding op de iPhone toejuichen, bewijst deze clip dat 3G niet perse sneller is dan EDGE:

Tot slot

De nieuwe iPhone zou voor $399 in de winkels komen te liggen en de prijzen van de huidige modellen zullen dan waarschijnlijk dalen. De 8GB versie verdwijnt waarschijnlijk naar verloop van tijd. Over de naam van het nieuwe apparaat wordt ook nog volop gespeculeerd. ‘IPhone 3G’, ‘iPhone 2’, ‘iPhone II’, ‘iPhone Two’, ‘iPhone Next’, you name it.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.