Dit is waarom er veel meer HomeKit-apparaten op komst zijn

Erwin Vogelaar
8 juni 2017, 20:27
2 min leestijd
Dit is waarom er veel meer HomeKit-apparaten op komst zijn

Hoewel steeds meer bedrijven HomeKit-apparaten maken, blijft de ondersteuning voor Apples ecosysteem toch beperkt. Door deze aanpassing gaat daar verandering in komen.

Meer HomeKit-apparaten op komst

HomeKit krijgt binnenkort meer apparaten door een kleine aanpassing van Apple. HomeKit is het ecosysteem voor alle slimme apparaten in je huis. Sinds de onthulling in 2014 maken bedrijven steeds vaker producten die gebruikt kunnen worden met HomeKit, maar het aanbod blijft beperkt. Nu voelt Apple de hete adem van onder andere Google en Amazon in zijn nek en maakt het bedrijf het veel makkelijker om HomeKit te ondersteunen.

homekit-apparaten

Tot nu moesten bedrijven namelijk een MFi-chip voor authenticatie in hun product verwerken. Tijdens WWDC kondigde Apple aan dat dit niet meer nodig is. Dat klinkt als een kleine aanpassing, maar toch is het belangrijk. Door bedrijven niet meer verplichten om extra hardware in hun producten te verwerken, is het veel makkelijker voor hen om ook HomeKit te ondersteunen. Nu moeten HomeKit-gebruikers soms wachten tot fabrikanten een speciale HomeKit-versie van hun gadget maken.

De update voor HomeKit komt tegelijk met iOS 11 in de herfst uit. Hierdoor verwachten we in 2018 veel meer apparaten die met HomeKit werken. Partijen als Google en Amazon zijn nog meer open met hun platformen voor slimme apparaten, maar dit is een goede stap voor Apple om HomeKit interessanter te maken. Apple onderscheidt zich van die andere partijen door meer focus te leggen op veiligheid. Bedrijven die een HomeKit-apparaat op de markt zetten, moeten nog wel steeds voldoen aan Apples veiligheidseisen.

Meer van WWDC 2017

Dit nieuws van WWDC 2017 was maar een van de vele aankondigingen tijdens het evenement. Zo werd onder andere iOS 11 en de HomePod geïntroduceerd. Wij zijn alvast aan de slag gegaan met de nieuwste versie van het besturingssysteem en onze ervaringen lees je in de iOS 11 preview. WWDC 2017 terugkijken is natuurlijk ook mogelijk.

Lees het laatste nieuws over HomeKit

Spotlight: HomeKit

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's