Placeholder
Redactie

Eerder vandaag schreven we dat de firmware 2.0 (build 5A347) vol met bugs leek te zitten, in ieder geval op de eerste generatie iPhones. Het kwam misschien doordat hij niet bedoeld was voor de eerste generatie, maar nu is dat het niet helemaal. Deze uitgelekte build was voor geen enkele iPhone bedoeld die verkocht zou worden. Enkel voor test-exemplaren.
Met de officiële build die vandaag via iTunes uit is gekomen, is (tot zover) niks aan de hand.

In de code van de uitgelekte firmware zit veel debug-code. Wanneer er genoeg ‘debug data’ verzameld is, wordt dit naar een locatie ‘gedumpt’ die niet op iPhones zitten die wij hebben, maar dus enkel op deze test-exemplaren.
De build die wél gewoon voor iPhones bedoeld is, is die ervoor, namelijk 5A345, of de 5A347 die vandaag officieel uitgekomen is. Gebruikers hebben daar (nog) geen problemen mee ondervonden.
De reden dat de iPhone vaak vastloopt met de uitgelekte build 5A347, is dus simpelweg omdat deze firmware niet voor je iPhone bedoeld is.

Het verschil tussen de uitgelekte 5A347 build en de officiële zit hem aan het begin van de naam. Gisteren vonden we het merkwaardig dat de firmwarenaam met 1,2 begon, in plaats van 1,1, zoals gebruikelijk. De officiële release begint dus wel op 1,1.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.