Apple zet volgende stap in het maken van eigen series en films

Erwin Vogelaar
16 juni 2017, 19:50
2 min leestijd
Apple zet volgende stap in het maken van eigen series en films

Apple wil graag meer originele videocontent maken, maar vooralsnog gaat het erg traag. Met deze stap moet er meer vaart in de Apple-series en films komen.

Lees verder na de advertentie.

Meer Apple-series en films

Apples eerste stappen in originele videocontent zijn ongemakkelijk. De eerste aflevering van Planet of the Apps wordt met gemengde kritieken ontvangen en Carpool Karaoke wordt maar uitgesteld. Van dramaserie Vital Signs met Dr. Dre hebben we zelfs nog niets gezien. Dat moet beter. Daarom heeft Apple Jamie Erlicht en Zack Van Amburg aangenomen. Deze heren komen van Sony Pictures Entertainment en worden samen hoofd videoprogrammering van het bedrijf.

apple-series

Apple wil grote stappen maken in de wereld van series en films. Op dit moment is Netflix de grootste partij, maar ook Amazon en Hulu hebben sterke videodiensten. De exacte strategie van Apple is nog niet duidelijk. Vooralsnog biedt Apple deze programma’s aan via Apple Music. Daarom ligt de focus van de shows ook op muziek en bekende artiesten. Met je Apple Music-abonnement kun je dus ook alle video’s bekijken. Het is echter goed mogelijk dat Apple op termijn zijn videocontent in een aparte app plaatst.

Een aparte videodienst zou vergelijkbaar zijn met hoe Apple Music het als muziekdienst opneemt tegen onder andere Spotify. Deze strijd gaat moeilijk, want Spotify groeit sneller. Dit komt onder andere doordat Spotify een gratis versie aanbiedt met reclames, waardoor gebruikers sneller geneigd zijn om de dienst te gebruiken om eventueel op een later moment te betalen.

Apple stelt dat Erlicht en Van Amburg instrumenteel waren het maken van deze gouden tijd van televisie. De mannen zijn onder andere verbonden met series als Breaking Bad, Better Call Saul en The Crown. “We willen met video doen, wat Apple zo succesvol heeft gedaan met zijn diensten en consumentenproducten”, stelt Erlicht, “ongeëvenaarde kwaliteit.”

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu