Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Waarom Apple meer apps voor andere platforms wil maken

Gijs Ettes
5 februari 2016, 9:37
2 min leestijd
Waarom Apple meer apps voor andere platforms wil maken

Tijdens een bijeenkomst over de toekomstplannen van Apple heeft ceo Tim Cook laten doorschemeren dat het bedrijf voornemens is om meer apps voor andere platforms, zoals Android, uit te brengen.

Lees verder na de advertentie.

Meer Apple Android-apps op komst?

Dat meldt 9to5Mac op basis van bronnen die bij de bijeenkomst aanwezig waren. Volgens Cook is de Apple Music-app voor Android een goede manier om te testen hoe de services van Apple het doen op andere platforms. Mogelijk worden er in de nabije toekomst meer apps omgezet voor bijvoorbeeld Android. Apple Music is sinds afgelopen november voor dat platform beschikbaar.

Concurrenten Google en Microsoft maken al langer apps voor andere platforms. Zo zijn bijvoorbeeld Gmail en Google Maps beschikbaar voor iOS en hetzelfde geldt voor het Office-pakket van Microsoft. Apple heeft momenteel slechts drie apps in de Google Play Store staan: Apple Music, de overstap-app Move to iOS en Beats Pill, een companion-app voor de gelijknamige bluetoothspeaker.

move to ios app apple android-apps

De stap van Apple om meer apps voor andere platforms te maken, lijkt voor de hand liggend. Voor een muziekservice als Apple Music is het van belang dat deze op veel verschillende platforms werkt, zodat zoveel mogelijk mensen ervan gebruik kunnen maken en niet worden belemmerd als ze ooit overstappen naar een ander type toestel. Voor diensten als iCloud is het eveneens van belang dat Apple meer consumenten aan zich weet te binden. Hoe meer gebruikers naar het ecosysteem van het bedrijf gelokt worden, des te groter de kans dat hun volgende toestel een iPhone wordt.

Toekomstplannen

Cook trapte de bijeenkomst af met het in context plaatsen van de omzetcijfers die Apple het afgelopen kwartaal noteerde. Ondanks tegenvallende verkoopcijfers voor de iPhone en Apple Watch bleef de ceo positief, al is de dalende iPad-verkoop een aandachtspunt. De Apple TV 4 deed het dan weer erg goed; Apple verkocht nog nooit zoveel settopboxes als in het afgelopen kwartaal.

Over een goedkopere 4 inch-iPhone zei Cook dat hij niet van mening is dat Apple een dergelijk apparaat hoeft uit te brengen om succesvol te zijn in opkomende markten. Consumenten zouden daar zelfs meer geld willen uitgeven voor een betere gebruikerservaring.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu